Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Αποτελέσματα 6oυ Διαγωνισμού ποίησης διηγήματος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

Στην ιστοσελίδα του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του 6ου διαγωνισμού ποίησης διηγήματος.

https://www.oiko-polis.com/h-poihsh-sth-zoh-mas/


Η ανταπόκριση των σχολείων μας και στον 6ο Διαγωνισμό ήταν ιδιαιτέρως θερμή, αφού δήλωσαν συμμετοχή μαθητές από 20 σχολεία με συνολικά 53 πρωτότυπα κείμενα (ποιήματα , διηγήματα και παραμύθια). Συμμετείχαν μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων κυρίως από τη Δυτική Αθήνα αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας όπως από τη Σίφνο, το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη . (Δημοτικά : 1 ποίημα και 2 παραμύθια, Γυμνάσια: 28 ποιήματα, 8 διηγήματα, Λύκεια: 9 ποιήματα και 5 διηγήματα. Συνολικά: 53 έργα).

 Η διαδικασία της αποτίμησης των έργων που είχαμε στα χέρια μας διεξήχθη με απόλυτη διαφάνεια. Συστάθηκαν για το σκοπό αυτό δύο επιτροπές, μια Οργανωτική και μια Κριτική Επιτροπή, όπως κάθε φορά, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία της όλης προσπάθειας και τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν.
Τα έργα των παιδιών ήταν όλα αξιόλογα και το καθένα από αυτά προσέθετε τη δική του πινελιά, με μικρές αποκλίσεις ως προς το επίπεδο δημιουργικής γραφής. Καθώς μάλιστα ο σκοπός της διοργάνωσης είναι περισσότερο παιδαγωγικού και λιγότερο διαγωνιστικού προσανατολισμού, θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις και έπαινοι σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, όπως και τις προηγούμενες φορές,  διότι από μόνη της η συμμετοχή συνιστά στάση ζωής!

Πρόθεσή μας είναι  η συνέχιση αυτής της προσπάθειας και με τη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό αυτού του θεσμού για τα σχολεία όλης της Ελλάδας και όλων των βαθμίδων όπως κάναμε εφέτος  καθώς  και η ενεργοποίηση όσο περισσότερων μαθητών είναι δυνατό προς την κατεύθυνση της δημιουργικής έκφρασης των εφηβικών ονείρων, σκέψεων και ανησυχιών, που αποτελούν την πιο ασφαλή οδό προς μια κοινωνία που να τους αξίζει!
Θερμές ευχαριστίες στην Βούλα Σοφού και στον Ανδρέα Χατζημηνά για την άψογη συνεργασία στο πλαίσιο λειτουργίας της Οργανωτικής Επιτροπής.
Επίσης στους εκλεκτούς συναδέλφους της Κριτικής Επιτροπής: κ.κ.Βούλα Σοφού, συντ. φιλόλογο ,κ.κ. Αγγελική Γκανά-Ρηγάκη, συντ. φιλόλογο, Σοφία Σκλείδα φιλόλογο-ποιήτρια.
Θερμά Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που συμμετείχαν!


Δεν υπάρχουν σχόλια: