Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Φθινόπωρο 2021 στον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ- Δράσεις

 Στον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ ξεκινήσαμε με ζωντάνια και ενθουσιασμό:

1. Έγινε η Διεθνής συνάντηση για το πρόγραμμα VolinAct
Η πρώτη συνάντηση έγινε στην Αθήνα. Ήταν μια πολύ παραγωγική συνάντηση. Οι εταίροι συναντήθηκαν με φυσική παρουσία και πέρασαν τέσσερις ημέρες μαζί από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Η ατζέντα ήταν πολυθεματική και περιελάμβανε όχι μόνο εργαστήρια και συζητήσεις για το πρόγραμμα αλλά και πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες. Έτσι, όλοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις. Επιπλέον, υπήρξε προγραμματισμός των μελλοντικών δράσεων του προγράμματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπήρξε παρουσίαση από ειδικό, εθελοντή πυροσβέστη, για το θέμα των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική (Βαρυμπόμπη) και ακολούθησε πολύ καλή συζήτηση για το καθεστώς των εθελοντών σε όλες τις χώρες. Υπήρξε μια παραγωγική συζήτηση για τις Ενότητες καθώς και για τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν μέχρι τώρα. Υπήρχε επίσης σχεδιασμός και εφαρμογή για τα υπόλοιπα προϊόντα προκειμένου να ξεκινήσει η επιμόρφωση. Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

2. Έγινε η εκδήλωση του Μουσικού σχήματος "Πορεία Δυτικά". Περισσότερα ΕΔΩ

3. Αρχίζουν τα μαθήματα Αγγλικών με σκοπό την επιμόρφωση των μελών μας ώστε να μπορούν να επικοινωνούνε με τους φίλους και συνεργάτες μας στην Ευρώπη μέσω των προγραμμάτων που υλοποιούμε.
Ημερομηνία έναρξης: 21 Οκτωβρίου 2021, Πέμπτη, 18.00-19.00
Τα μαθήματα γίνονται χωρίς κόστος για τους συμμετέχοντες στα γραφεία του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ , Ανθέων 72 και καλύπτονται από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν εμαιλ στο oikopolis2007@gmail.com, να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

4. Θα οργανώσουμε έκθεση φωτογραφίας από τα μέλη του ΟΙ.ΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου για τη δράση.

5. Θα οργανώσουμε διαδικτυακή εκδήλωση με αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο. Θα ακολουθήσει ενημέρωση.

6. Πολιτιστικές εξορμήσεις. 
Ήδη υλοποιήσαμε 2 επισκέψεις στο Λαύριο (30 συμμετέχοντες) και στο Λουτράκι- Λίμνη Ηραίου ( 20 συμμετέχοντες). Οι επισκέψεις οργανώθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος VOLinACT και η μετακίνηση καλύφθηκε από το πρόγραμμα.
Θα συνεχίσουμε με επισκέψεις στη Σαλαμίνα , σε αρχαιολογικούς και περιβαλλοντικούς χώρους.


6. Η ομάδα ποίησης ξεκινάει από τη Δευτέρα , 18/10/2021.



.

Δεν υπάρχουν σχόλια: