Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Συνεδρίασε την Τετάρτη 10 Μαϊου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πυροπροστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου.

 Συμμετείχαν:

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κα Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κα Μόρφη Σάββα, ο ΓΓ του Δήμου κ. Αντώνης Κουτάντος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Άλκηστη Βίτσα και κ. Δημήτρης Αλεξάκης εκπροσωπώντας την παράταξη Πολίτες σε Δράση, ο κ. Δημήτρης Σταθάς εκπροσωπώντας την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, ο Διοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών κ. Πέτρος Μπούγιας, ο Υποδιοικητής του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πειραιά κ. Σταύρος Καλιάμης, ο Υποδιοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών κ. Δημήτριος Τσατσαρώνης, ο εκπρόσωπος ΔΝΕ του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά κ. Στυλιανός Ιερωνυμάκης, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Αιγάλεω κ. Νικόλαος Βλάχος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου κ. Αριστείδης Κανταρέλης, ο Προϊστάμενος των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Διομήδειου Κήπου κ. Στυλιανός Σούλιος, ο υπεύθυνος Πυρασφάλειας του Ψ.Ν.Α. κ. Νικόλαος Σακκαγιάννης, ο Διοικητικός Διευθυντής του Δρομοκαϊτειου Νοσοκοκομείου κ. Ιωάννης Συκαλιάς, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δρομοκαϊτειου Νοσοκοκομείου κ. Γεώργιος Ζερβουδής, ο πρόεδρος της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής κκ Μάνθος-Σωτήρης Ματθαίου, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου κατοίκων Αφαίας Σκαραμαγκά κ. Γρηγόρης Κατσικολόγος, η Πρόεδρος του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ κα Σοφία Δημητρίου Ψαρρού, ο εκπρόσωπος του ΑΣΔΑ κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Χαϊδαρίου.
Από την πλευρά του Δήμου Χαϊδαρίου έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει ή δρομολογήσει ο Δήμος με σκοπό την ενίσχυση της πυρασφάλειας κατά τη φετινή θερινή περίοδο.
Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των φορέων προσδιόρισαν τη συμμετοχή που θα έχουν στην υλοποίηση του σχεδίου πυροπροστασίας της πόλης του Χαϊδαρίου και του περιαστικού πρασίνου.
Κοινός στόχος όλων είναι, με την καλή συνεργασία και την άμεση επέμβαση σε κάθε εκδήλωση εστίας φωτιάς, να προστατεύσουμε και φέτος αποτελεσματικά το Χαϊδάρι από τις δασικές πυρκαγιές.


H πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ, Σ.Δημητρίου ενημέρωσε για τα Ευρωπαίκά προγράμματα Erasmus που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται από τον ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ. Τα μέλη του συλλόγου διατίθενται να ενημερώσουν ομάδες και κατοίκους στο Χαϊδάρι με το υλικό που έχουν συγκεντρώσει.
Tα προγράμματα αφορούν τις φυσικές καταστροφές και την πυροπροστασία και είναι: Το CPP , Volinact , Ready4disasters.

Δεν υπάρχουν σχόλια: