Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

ΧΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ



(από την επίσκεψη στο Ποικίλο Όρος από την πλευρά της Πετρούπολης - το κτίριο στην 1η φωτογραφία, θα το διεκδικήσουμε να γίνει καταφύγιο, αφού απομακρυνθούν οι κεραίες που δεν λειτουργούν)

Συνεργασία των Οικολογικών Περιβαλλοντικών Συλλόγων
Περιστερίου – Πετρούπολης – Χαϊδαρίου


Δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (28/12/07) και την Κυριακή το πρωί (30/12/07) των ανωτέρω συλλόγων. Στις δύο συναντήσεις συμφωνήθηκε:
· Η σύνταξη Χάρτας για το Ποικίλο Όρος, στην οποία θα παρουσιάζεται α) η θέση και το πνεύμα των συλλόγων για το Ποικίλο Όρος – το θέλουμε βουνό, είμαστε αντίθετοι σε άλλες χρήσεις β) καταγραφή των προβλημάτων γ) Προτάσεις για την αναδάσωση – δασικούς δρόμους – πυρασφάλεια κτλ.
· Αντιπροσωπεία των συλλόγων να επισκεφτεί α) ΑΣΔΑ β) Δασαρχείο Αιγάλεω γ) Πυροσβεστική και Δήμους της Δυτικής Αθήνας για να παρουσιάσει την Χάρτα, να ανταλλάξει απόψεις.
· Πραγματοποίηση ημερίδας για το Ποικίλο Όρος στο Περιστέρι (δεν έχει ακόμα οριστεί η ημερομηνία)
· Επικοινωνία και Συντονισμός με άλλες ενώσεις, συλλόγους, κινήματα κτλ της Δυτικής Αθήνας που έχουν συναντίληψη για το Ποικίλο Όρος.
· Έκδοση Οικολογικού – Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού εντύπου με τίτλο ΠΟΙΚΙΛΟ (δεν έχουν ακόμα οριστεί οι λεπτομέρειες)
· Την διεκδίκηση ενός υπάρχοντος αλλά εγκαταλελειμμένου κτίσματος στην κορυφή Ζαχαρίτσα και την λειτουργία του ως καταφυγίου ή ως κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
· Η συμπαράσταση στον αγώνα των συλλογικοτήτων του Χαϊδαρίου που αγωνίζονται για την διακοπή και την ακύρωση του έργου που έχει τον προκλητικό τίτλο «Περιφερειακή Οδός Δαφνίου – Δάσους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: