Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Να ακυρωθεί η διάνοιξη της Περιφερειακής Οδού Δαφνίου - Άνω Δασους




Οι εργασίες διάνοιξης της Περιφερειακής Οδού "πάγωσαν" στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Αναξάρτητα εάν οι λόγοι είναι τυπικοί (το Δασαρχείο απαιτεί α) Να ανανεωθεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Ανάπτυξης - έληξε το 2005 β) Να υπάρξει περιβαλλοντική μελέτη γ) να ορισθεί υπεύθυνος δασολόγος που να εποπεύει το έργο) ή αποτέλεσμα πίεσης των κατοίκων (διαμαρτυρίες, υπογραφές κτλ) το έργο πρέπει να σταματήσει και να ακυρωθεί.Δεν πρέπει να αφήσουμε τυπικά να υπάρχει ο τίτλος (όρος) του έργου "Περιφερειακή Οδός", ούτε "Πεζόδρομος" που να αφήνει τα περιθώρια στο μέλλον στον οποιονδήποτε να κάνει χρήση των παραπάνω όρων, να ζητάει υψόμετρο κτλ.
Υπεύθυνοι τεχνικοί και νομικοί συνεργάτες του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. επισήμαναν σοβαρούς κινδύνους που θα προκύψουν με την θεσμοθέτηση του πεζοδρόμου (ή μονοπατιού για κάποιους) καθώς και των εργασιών επί του δασικού δρόμου.
Φωτογραφία 1: Εργασίες στην είσοδο από την οδό Κομνηνών στο Δαφνί (20/12/2007). Τα δέντρα πίσω από τη φαγάνα θα πρέπει να κοπούν για να ανοίξει ο δρόμος.
Φωτογραφία 2: Εργασίες στην είσοδο του δασικού δρόμου στο Άνω Δάσος (19/12/2007)
Τελικά η φαγάνα απομακρύθηκε ο κίνδυνος παραμένει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: