Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Το κίνημα της λακούβας

Δίκτυο Εθελοντών για την Οδική Ασφάλεια.
Μια οργάνωση που δημιούργησαν από κοινού το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (που δημιουργήθηκε μετά τον άδικο χαμό του 22χρονου φοιτητή Πάνου Μυλωνά σε τροχαίο δυστύχημα πριν από λίγα χρόνια), την ομάδα ΜSFRΕΕ (μέλης της είναι νέοι άνθρωποι που τους ενώνει η αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό) και συγκοινωνιολόγοι.
Ο πρώην οδηγός αγώνων Τάσος Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης, αλλά και ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Άρης Σταθάκης υποστηρίζουν και βοηθούν ενεργά την προσπάθεια.
«Πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσουμε ότι τα τροχαία αποτελούν εθνική τραγωδία» λέει από την πλευρά του ο Ιαβέρης.

«Αφού οι αρμόδιοι δεν κάνουν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, παίρνουμε τη ζωή μας και την ασφάλειά μας στα χέρια μας. Δεν πάει άλλο» .«Θα τους αναγκάζουμε να καλύπτουν τις λακκούβες στους δρόμους, να κλαδεύουν φυτά που καλύπτουν την οδική σήμανση, να βελτιώνουν το οδόστρωμα» λέει ο συγκοινωνιολόγος κ. Νότης Παρασκευόπουλος, μέλος του Δικτύου.
Πηγή ΤΑ ΝΕΑ

Σημείωση: O OIKO.ΠΟΛΙ.Σ. θα προτείνει στο "κίνημα της λακούβας" να συμπεριλάβει στη δράση του και τις διαφημιστικές πινακίδες που αποτελούν και αυτές αιτία πολλών ατυχημάτων, πέρα από το γεγονός ότι ρυπαίνουν αισθητικά την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: