Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Εκκλησία και Περιβάλλον

Το 1999 κυκλοφήρησε το βιβλίο "Οικολογία και Εκκλησία - Κείμενα και Βιβλιογραφία" από τις εκδόσεις α) Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη β) ΗΛΙΒΑΤΟΝ.
Την επιμέλεια του βιβλίου είχαν η Θεοδότα Νάτσου (σήμερα στέλεχος της WWF) και ο Μωυσής (Σάκης) Κουρουζίδης (διευθυντής της Ευωνύμου).
Το βιβλίο αυτό εκτιμώ ότι αποτελεί ένα απόκτημα για κάθε βιβλιοθήκη γιατί έρχεται να βάλει τις σχέσεις της εκκλησίας και της Οικολογίας στη σωστή τους διάσταση. Στο προλογικό σημείωμα της έκδοσης οι επιμελητές σημειώνουν ότι "Η αμοιβαία καχυποψία και προκατάληψη είχε ως αποτέλεσμα η μεν εκκλησία να ασχολείται δειλά - δειλά με την οικολογία, αλλά καθόλου με τους οικολόγους, οι δε οικολόγοι κριτικά έως επιθετικά με την Εκκλησία και καθόλου με τον Χριστιανισμό, δηλαδή, με το διανοητικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο που φέρει ο χώρος της Εκκλησίας".
(Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της "Οικολογικής Βιβλιοθήκης Κυριάκος Σιμόπουλος")

Πρόσφατα "ανέβηκε" στο διαδύκτιο το e-magazine ΕΥΠΛΟΙΑ με θέμα "Εκκλησία και Περιβάλλον". Αξίζει να κλικάρετε στον τίτλο "Εκκλησία και Περιβάλλον" και να περιπλανηθείτε στο περιοδικό. Μεταξύ των άλων θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε το ρόλο της εκκλησίας στο Ποικίλο Όρος, Πεντέλη, Υμηττό, Πάρνηθα, στο Άγιο Όρος, Μονή Τοπλού κοκ.
Και ενδιαφέοντα άρθρα των Ηλία Ευθυμιόπουλου, Μάριου Πλωρίτη, Μιχάλη Σταθόπουλου κ.ά. Κλικάρετε και ...
ΚΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια: