Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Έφυγε από κοντά μας ο επίμονος δασολόγος ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ, 1948-2008

Αγαπητοί επισκέπτες,

Ο ασυμβίβαστος, οραματιστής, και πάντα πρόθυμος δασολόγος Γιώργος Ντούρος έφυγε σήμερα Πέμπτη 25/1 από κοντά μας μετά από μια μεγάλη δοκιμασία που είχε με την υγεία του από το καλοκαίρι του 2007.
Ο Γιώργος Ντούρος έδωσε μεγάλους αγώνες και συγκρούστηκε με ιδιωτικά συμφέροντα για την προστασία των δασών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας.
Ήταν ο εμπνευστής της ιδέας να φυτευτούν περισσότερες από 7.000 αγριλιές στο Ποικίλο Όρος, ως δασάρχης Πάρνηθας έδωσε την εντολή να κατεδαφιστούν παράνομα κτήρια, έβαλε τη δική του σφραγίδα στη Διεύθυνση Αναδασώσεων και πρόσφατα στη Διεύθυνση Εθνικών Δρυμών.
Ο Γιώργος Ντούρος συμμετείχε στο περιοδικό Νέα Οικολογία και ήταν τακτικός συνεργάτης του οικολογικού περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ. Συμμετείχε πρόθυμα σε ημερίδες επιστημονικών φορέων και συλλόγων.
Είχε επισκεφτεί το Χαϊδάρι το 1999 σε εκδήλωση του περιοδικού προσανατολισμοί και πριν ένα χρόνο συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Όμιλος για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής στην Πετρούπολη με θέμα το Ποικίλο Όρος.
Η ομιλία του με θέμα Συνήθεις τρόποι καταπάτησης των δασικών εκτάσεων αποτελεί ένα πολύτιμο ντοκουμέντο το οποίο το έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει για την υπεράσπιση του Ποικίλου Όρους
Περισσότερα για το Γιώργο Ντούρο (ή Κώστα Κλωνάρα ψευδώνημο που χρησιμοποιούσε στην ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ) θα παρουσιάσουμε σε επόμενη δημοσίευση.
ΚΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια: