Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Τα δένδρα που φυτεύσαμε...... ποτίζονται, ζουν και αντιστέκονται

Κυριακή πρωί,2 Φεβρουαρίου, σωτήριον έτος 2008...

Μόλις τελειώσαν οι τελευταίες διορθώσεις της "Χάρτας για την Προστασία και την Οικολογική ανάδειξη του Ποικίλου Όρους". Οι τρεις Περιβαλλοντικοί - Οικολογικοί σύλλογοι Περιστερίου - Πετρούπολης - Χαϊδαρίου συνέταξαν τη Χάρτα, αφού συνεργάστηκαν με δασολόγους, περιβαλλοντολόγους και πήραν υπ΄ όψιν τις προτάσεις τους.
Η Χάρτα θα τυπωθεί αρχικά σε 200 αντίτυπα και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην 2η Ημερίδα για την Περιβαλλοντική εκπαίδευση, 6/3/2008 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Παράλληλα θα αναρτηθεί σε πολλά blogs και sites της Δυτικής ΑΘήνας. Προγραμματίζουμε συναντήσεις με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Δασαρχείο με προοπτική να κάνουμε μια μεγάλη συγκέντρωση στην οποία θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τη Χάρτα.

Οι συλογικότητες, ομάδες, παρέες, κινήσεις, κομματα, φορείς και άλλες "δυτικές δυνάμεις" καλούνται να την προσυπογράψουν και κυρίως να τη διαδώσουν και να την υπερασπιστούν.

Στα πλαίσια λοιπόν της βασικής ιδέας της Χάρτας, θέλουμε το "Ποικίλο Όρος δημόσια και δασική έκταση" θα γυριστεί ένα ντοκιμαντέρ με θέμα το βουνό. Μια ομάδα νέων κινηματογραφιστών θα δημιουργήσουν ένα οπτικοακουστικό ντοκουμέντο για το βουνό, τις απειλές που δέχεται, τις ομορφιές που έχει, την ιστορία του, την υποχρέωση που έχουμα να το υπερασπίσουμε.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των γυρισμάτων, επισκεφτήκαμε μαζί με τον σκηνοθέτη το Ποικίλο Όρος και σαφώς το χώρο που δενδροφυτεύσαμε στο Δαφνί.
Τα δένδρα είχαν ποτιστεί!!! ζούν και αντιστέκονται... "φροντίζουν αρκετοί γι΄ αυτό".

Όμως είδαμε και ΙΧ παρκαρισμένα μέσα στο δασικό δρόμο, μετά την COCA COPANA, στο ύψος της γέφυρας Σκαραμαγκά...
Θα κάνουμε κάτι γι΄ αυτό?

Κ.Φωτ.

2 σχόλια:

Thalassoporos είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που εργάζονται για το καλό όλων των άλλων, οι οποίοι για κάποιους λόγους επέλεξαν να είναι βαρήκοοι στα προβλήματα και ράθυμοι στην αντιμετώπισή τους.

Λυπάμαι που δεν ήμουν παρών στη δενδροφύτευση στο Ποικίλο όρος.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά.
Η επιτακτική ανάγκη είναι πλεόν η συνεύερεση όλων όσοι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις και τα όνειρά τους, μέσα στις τοπικές κοινωνίες.
Είναι πλέον εκ των ων ουκ άνευ προυπόθεση η συνεργασία.
Σε λίγο καιρό θα λάβετε ενημέρωση για την μεγάλη συνέντευξη τύπου που ετοιμάζει η ΑΠΟΔΡΑΣΗ με θέμα το Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης".
Συνεχίστε την καλή δουλειά.