Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Περιοδικό TIME - Πως μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο της κλιματικής αλλαγής



Το άκρως συντηρητικό αμερικανικό περιοδικό TIME προκάλεσε ισχυρό σοκ με το πρόσφατο τεύχος Vol.171. No.17 που είναι αφιερωμένο στη κλιματική αλλαγή και καταγράφει τις ευθύνες της κυβέρνησης Μπους.
Το περιοδικό για πρώτη φορά στην 85χρόνη ιστορία του «απαρνήθηκε» το κόκκινο Lay Out στο περιθώριο και στον τίτλο του στη συγκεκριμένη έκδοση και χρησιμοποίησε το πράσινο χρώμα.
Εκείνο πάντως που εντυπωσιάζει είναι η φωτογραφία του εξωφύλλου στην οποία παρουσιάζεται μια σκηνή από την ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «Ιβο Τζιμα». Η ταινία αναφέρεται στην πραγματική μάχη των Αμερικανών με του Γιαπωνέζους στο νησί «Ιβο Τζιμα» στην οποία κέρδισαν οι αμερικάνοι με μεγάλες όμως απώλειες. Στο τέλος πέντε πεζοναύτες, μετά τη νίκη, προσπαθούν να σηκώσουν την αμερικάνικη σημαία σ’ ένα καμένο από τους βομβαρδισμούς λόφο.
Το TIME καινοτομεί, αντικαθιστά την αστερόεσσα με ένα πράσινο δέντρο το οποίο προσπαθούν οι αμερικάνοι πεζοναύτες να το τοποθετήσουν επάνω στο καμένο έδαφος.
Εξαιρετική σύλληψη του TIME… To πράσινο, η οικολογία, η οικονομία, ο αντικαταναλωτισμός, η ειρήνη, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός, ένας άλλος ΟΙΚΟ.ΛΟΓΙΚΟΣ πολιτισμός ας γίνει σημαία όλων των κρατών, όλων των ανθρώπων.
Δεν είναι όμως εύκολο γιατί απαιτούνται συγκρούσεις με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αλλά και με κακές μικρές και πολλές συνήθειες.
It’s TIME…
(κλικάρετε στον τίτλο να δείτε το περιοδικό TIME, και αν μπορεί κάποιος να μεταφράσει κείμενο(α) ας το κάνει και εμείς θα το προωθήσουμε σε forum επικοινωνίας και διαλόγου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: