Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. για την δασοπροστασία κ.ά πληροφορίες


Στο ερώτημα «εάν η κρατική μηχανή είναι καλύτερα οργανωμένη για την δασοπροστασία σε σχέση με το 2007» οι επισκέπτες που απάντησαν δήλωσαν, OXI:88%, TO ΙΔΙΟ 9%, ΚΑΛΥΤΕΡΑ:3%. Η έρευνα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιστημονική, το δείγμα ήταν μικρό και τα αποτελέσματα δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο του ελληνικού λαού. Ωστόσο στο Χαϊδάρι και γενικότερα στη Δυτική Αθήνα η εκτίμηση είναι ότι δεν έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες στην πρόληψη, στην οργάνωση, στον συντονισμό των εμπλεκομένων με την δασοπροστασία του Ποικίλου και του Όρους Αιγάλεω.
Η δημιουργία ενός ενιαίου κέντρου συντονισμού για την πυροπροστασία σε κάθε βουνό είναι πια αναγκαιότητα μιας και εμπλέκονται στην διαδικασία πρόληψης – εκπαίδευσης – πυρόσβεσης – αναδάσωσης τουλάχιστον οι εξής φορείς: Δασαρχεία – Πυροσβεστική – ΑΣΔΑ (αναπτυξιακοί σύνδεσμοι) – Δήμοι – ΔΕΗ και πολλές φορές το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Πάντως καλό είναι να γνωρίζουμε ότι έχει συσταθεί το Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (πρώην Γεωργίας) το οποίο απαντάει στο 191 (8 π.μ. – 10 μ.μ) και στη περίπτωση πυρκαγιάς το 199 της πυροσβεστικής – αχρείαστα να είναι και τα δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: