Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Να προστατεύσουμε το Ποικίλο Όρος - Όχι στη στάθμευση και διέλευση Ι.Χ.


Προς:
• Δήμο Χαϊδαρίου – Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας κ. Κοκάρα – Αντιδήμαρχο καθαριότητας και υπεύθυνο περιβάλλοντος – Δημοτική Αστυνομία.(αρ.πρωτ. . 20169/10-6-08)
• ΑΣΔΑ
Κοινοποίηση: Δασαρχείο Αιγάλεω

Θέμα: Διέλευση αυτοκινήτων και πολύωρη στάθμευση εντός της δασικής περιοχής στο ύψος της γέφυρας Σκαραμαγκά – Απαγόρευση διέλευσης τροχοφόρων (απόφαση ΓΓ Περιφέρειας)

Συνέχεια των προηγουμένων καταγγελιών για τα παραπάνω θέματα (2 έγγραφες και πολλές προφορικές) σας ενημερώνω υπεύθυνα και με γνώση των συνεπειών του νόμου ότι και το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου ήταν σταθμευμένα δεκάδες αυτοκίνητα στο δασικό και γύρω απ΄ αυτόν χώρους.

Σας ενημερώνω (ή υπενθυμίζω) ότι υπάρχει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής (Αιγάλεω 2/5/2004 αρ.πρωτ. 852) ο οποίος με εισήγηση του Δασαρχείου Αιγάλεω (1314/1 – 4 -2004) επιτρέπει:
«…την τοποθέτηση διπλής μπάρας (στην αρχή και το τέλος του δρόμου) με σκοπό την απαγόρευση διέλευσης τροχοφόρων οχημάτων στο δασικό δρόμο στη δ.θ. «Αφαία» Σκαραμαγκά του Ποικίλου Όρους… για λόγους προστασίας της άγριας πανίδας και της αυτοφυούς χλωρίδας της περιοχής…»
(Σας κοινοποιούμε ολόκληρη την απόφαση και το σκαρίφημα του δασικού δρόμου)

Σας εφιστώ την προσοχή σας για μια ακόμα φορά α) η άγρια πανίδα και η αυτοφυή πανίδα καταστρέφεται β) το ενδεχόμενο ατυχημάτων καθώς και πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και αναμένουμε να λάβετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την απαγόρευση της διέλευσης και στάθμευσης τροχοφόρων στην δασική περιοχή. Εμείς από την πλευρά μας θα συμβάλλουμε στη δασοπροστασία του βουνού υπερασπιζόμενοι τον χαρακτήρα του και τις δασικές διατάξεις.

Κώστας Φωτεινάκης
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: