Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

O ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετέχει στο καταναλωτικό κίνημα



Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η αποχή από την αγορά γάλακτος με τιμή λίτρου πάνω από 1 ευρώ, αποδεικνύοντας ότι από τους έλληνες καταναλωτές δεν λείπει η συνείδηση και η πολιτική υπεράσπισης των συμφερόντων τους, αλλά η οργάνωσή τους.

Οι καταναλωτικές οργανώσεις σε έκτακτη συνάντησή τους με την ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Αττικής συμφώνησαν να συνεχιστεί η κινητοποίησή τους ενάντια στην ακρίβεια με πιο προωθημένες μορφές.

Η συμπαράταξη καταναλωτών με τους κτηνοτρόφους ξεκίνησε με την συμπαράσταση του ΣΕΚΝΗ (συνημμένο κείμενο) στο 6ήμερο μποϋκοτάζ γάλακτος. Υπενθυμίζεται ότι εταιρείες πώλησης γάλακτος προσπαθούν να μεταθέσουν το πρόβλημα της υπέρογκης αύξησης των τιμών πώλησης του προϊόντος σε μείωση ακόμη περισσότερο των εξευτελιστικών τιμών, που δίνουν στους παραγωγούς για την αγορά της πρώτης ύλης. Είναι όμως εντελώς απαράδεκτος ο τετραπλασιασμός της τιμής από τον παραγωγό στην κατανάλωση για ένα προϊόν που έχει ελάχιστη επεξεργασία.
Οι καταναλωτές είναι κάθετοι στους στόχους τους:

Άμεση μείωση της τιμής πώλησης του παστεριωμένου (φρέσκου) αγελαδινού συμβατικού γάλακτος από τις εταιρείες στο επίπεδο του 1 ευρώ/lt.
Οροφή 100% στην τιμή του παστεριωμένου (φρέσκου) γάλακτος με βάση την τιμή αγοράς της πρώτης ύλης. Μετά από εκεί να θεωρείται αισχροκέρδεια και να τιμωρείται.
Καλύτερη τιμή αγοράς του γάλακτος από τους παραγωγούς, για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να μας παρέχουν ποιοτικό γάλα.
Να σταματήσουν άμεσα οι ελληνοποιήσεις και οι αναμείξεις τους ελληνικού γάλακτος με εισαγόμενα.
Να σταματήσει η χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών.
Απαιτούμε «δίκαιο» εμπόριο.

Αθήνα 11 Ιουνίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: