Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Κάτω από τη μπάρα: «συγνώμη αλλά το Ποικίλον Όρος δεν είναι parking»





(κλικάρετε στις φωτογραφίες για μεγένθυση)

Ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον Χαϊδαριώτες πολίτες υπερασπίστηκαν την Κυριακή το πρωί (15/6/08) τον χαρακτήρα του Ποικίλου Όρους. Επέβαλαν το νόμο στην είσοδο του δασικού δρόμου τοποθετώντας ένα πανό και απαγορεύοντας την «διέλευση τροχοφόρων», σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής (Αιγάλεω 2/5/2004 αρ.πρωτ. 852) ο οποίος με εισήγηση του Δασαρχείου Αιγάλεω (1314/1 – 4 -2004) επιτρέπει:
«…την τοποθέτηση διπλής μπάρας (στην αρχή και το τέλος του δρόμου) με σκοπό την απαγόρευση διέλευσης τροχοφόρων οχημάτων στο δασικό δρόμο στη δ.θ. «Αφαία» Σκαραμαγκά του Ποικίλου Όρους… για λόγους προστασίας της άγριας πανίδας και της αυτοφυούς χλωρίδας της περιοχής…»Την περιοχή επισκέφτηκε επιτελείο της Δασικής Υπηρεσίας και είχε διάλογο με τους πολίτες. Οι πολίτες ανέδειξαν το περιβαλλοντικό και κυκλοφοριακό πρόβλημα που είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας μεγάλης «ψυχαγωγικής» μονάδας στην περιοχή. Η πολιτεία, Δασαρχείο, Πυροσβεστική, ΑΣΔΑ και Δήμος Χαϊδαρίου καλούνται να παίξουν το ρόλο τους, διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι σε τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αμέσως μετά την αναχώρησή μας "κάποιοι" κατέβασαν την μπάρα που τοποθετήσαμε.!!! Άρα, εκτός από την μπάρα ο Δήμος Χαϊδαρίου είναι υποχρεωμένος να τοποθετήσει πυροπροστασία σε 24ώρη βάση. Άλλωστε έχει προσλάβει 14 υπαλλήλους για πυροφύλακες. Πότε θα τους βάλει σε βάρδιες?
Κ.Φωτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: