Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Φωτιά στην Αφαία - Φωτιά στα μπατζάκια τους


Το ελικόπτερο επί το έργον. Φωτογραφία: Εφημερίδα "το Χαϊδάρι Σήμερα"

Η πλαγιά στο όρος Αιγάλεω καμένη. Από κάτω ακριβώς η Λ. Αθηνών, απέναντι ο οικισμός της Αφαίας.

Μετά την πυρκαγιά στην πλαγιά, κοντά στη Λ.Αθηνών

Κομένα ξερά χόρτα τοποθετημένα σε σακούλες και χαρτιά παραμένουν επί εβδομάδες κατά μήκος της Λ.Αθηνών. Εδώ η φωτογραφία 5 μέτρα από το χώρο της πυρκαγιάς! Δεν τα είδανε οι αρμόδιοι φορείς, Πυροσβεστική και Δήμος, αυτά τα χάλια;

Επί του "πιεστηρίου".... (έχουμε συνεχή ροή πληροφοριών - το απόγευμα θα ανεβάσουμε φωτογραφία με το ελικόπτερο να προσπαθεί να σβήσει την πυρκαγιά)

Πυρκαγιά μικρής (?) κλίμακας μας προέκυψε στην Αφαία, απέναντι από τον οικισμό στο ύψωμα προς το όρος Αιγάλεω. Στην κατάσβεση πήραν μέρος ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο (είναι προς εξακρίβωση) καθώς και πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες η φωτιά έπιασε στις 6 μ.μ την Κυριακή και επεκτάθηκε σε 4-5 στρέμματα στην ορεινή περιοχή. Η επίσημη εκδοχή της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι ότι η φωτιά προέκυψε από τσιγάρο. Όμως η εκδοχή αυτή ίσως να μην είναι ισχυρή γιατί – σύμφωνα με ειδικούς συνεργάτες – φωτιά και καμένα δεν υπάρχουν ακριβώς στο ρείθρο της Λ.Αθηνών αλλά πολύ πιο μέσα.
Ανεξάρτητα από τις εκδοχές της πυρκαγιάς το βέβαιον είναι ότι έχουν κοπεί ξερά χόρτα και από τις δύο πλευρές της Λ.Αθηνών, αλλά τα κομένα χόρτα έχουν τοποθετηθεί σε σακούλες οι οποίες παραμένουν στο χώρο και αποτελούν την "καλύτερη καύσιμη ύλη" ακόμα και για τυχαία ανάφλεξη από τσιγάρο. Συνολικά καθ΄ όλο το μήκος της Λ.Αθηνών από το Δαφνί μέχρι τον Σκαραμαγκά έχουμε μετρήσει περίπου 60 σακούλες που περιέχουν ξερά κλαδιά!!! Ας απομακρυνθούν αδέλφια!!! Ούτε αυτό δεν είστε ικανοί να σκεφτείτε... ΣΗΜΕΡΑ είναι του Αγίου Πνεύματος...

Θα επανέλθουμε....


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, 6 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.
Επίσης στο ενημερωτικό δελτίο του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. τ.3 που ήταν αφιερωμένο στο Περιβάλλον, γράφουμε στη 2η σελίδα. Συμπεράσματα από τη σύσκεψη:
"Σημείο 4: H Λ.Αθηνών - Κορίνθου από το Δαφνί μέχρι το Σκαραμαγκά αποτελεί εστία πυρκαγιάς γιατί υπάρχουν ξερά χόρτα και από τις δύο πλευρές της". (Μάιος 2008)
Δυστυχώς οι υπεύθυνοι σφύριξαν και σφυρίζουν αδιάφορα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: