Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Εκεί ψηλά στον Υμηττό υπάρχει κάποιο μυστικό…

Ναι υπάρχει, αλλά θα το βγάλουμε στη φόρα… Τόσα χρόνια o «τρελός» (το χαϊδευτικό του Υμηττού) δεν έχει δασαρχείο. Πάλι καλά θα μου πείτε, εμείς Δυτικά της Αθήνας, που για την Οροσειρά του Αιγάλεω – Ποικίλον Όρος, έχουμε τρία δασαρχεία: Αιγάλεω – Πάρνηθας – Πειραιά.
Το αίτημα τώρα είναι καθολικό για τον Υμηττό. Επιτέλους το προσυπογράφουν 15 δήμαρχοι: Να συσταθεί αυτόνομο δασαρχείο. Δεν είναι δυνατόν στις μέρες μας το δασαρχείο Πεντέλης να είναι υπεύθυνο από το Καπανδρίτι μέχρι το Σούνιο. Επιτέλους κ.κ. δήμαρχοι ξυπνήσατε. Καλημέρα σας! Όμως δεν φτάνει να συσταθεί το δασαρχείο. Πρέπει να αλλάξουν και οι αντιλήψεις. Να σεβαστείτε κ.κ. δήμαρχοι τα βουνά. Όχι στην περιφερειακή του Υμηττού. Να γίνει όλο το βουνό ζώνη προστασίας Α. Η διαδημοτική επιτροπή για την προστασία του Υμηττού, στην οποία συμμετέχουν πολλοί συναγωνιστές όπως ο Πάνος Τότσικας, η Χαρά Καφαντάρη κ.ά. έχει επιτελέσει ένα σπουδαίο, αν και δύσκολο έργο. Κατάφερε τουλάχιστον να προβάλλει το θέμα της προστασίας του Υμηττού και να ταρακουνήσει τους κ.κ. δημάρχους.
«Η Αθήνα θα σωθεί (αν σωθεί) από τα ξύλινα τοίχη» δηλαδή από τα δάση της και από τη διάσωση των (ακόμα) ελεύθερων χώρων (Ελληνικό, Γουδή, Ελαιώνας, Στρατόπεδα κτλ) διαφορετικά θα βουλιάξει στη ρύπανση - ατμοσφαιρική, οπτική, ηχητική, ηλεκτρομαγνητική, θαλάσσια και κυρίως πολιτική.
«Θα φροντίσουμε εμείς γι΄ αυτό» που λέει και ο ποιητής αλλά δεν φτάνουμε μόνο εμείς και εμείς. Οι νέοι άνθρωποι καλούνται να πάρουν τη σκυτάλη. Ο καθημερινός αγώνας σε συνδυασμό με την επιστημονικοτεχνική και νομική υποστήριξη, με συντονισμό και στοχοπροσήλωση, με φρέσκιες ιδέες και ανανεωμένες μορφές ευαισθητοποίησης και προβολής των ΟΙΚΟλογικών προτάσεων μπορούμε να «σώσουμε οτιδήποτε δεν σώζεται».
Επιμονή – Νέες οικοΛΟΓΙΚΕΣ αξίες – Όραμα – συντονισμό και θα τα καταφέρουμε. Βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Αξιοποιούμε τις εμπειρίες μας, θετικές και αρνητικές και ήδη έχουμε καταφέρει αρκετά. Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για έναν καλύτερο κόσμο σε ένα υγιές περιβάλλον. «Οι άνθρωποι και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη», «η ύπαιθρος δεν είναι άδεια οικόπεδα για κτίσιμο» φίλτατε κ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: