Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Ο Υπουργός βαφτίζει τους κυνηγούς οικολόγους για να επιδοτηθούν από την Ε.Ε.


Έγινε και αυτό. Σ΄ αυτήν τη χώρα δεν πλήττεις ποτέ. Να γελάς ή να κλαις. Κλαυσίγελος.
Ο κ. Κηλτίδης, ναι είναι αυτός ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που δήλωσε στις 5 Ιουνίου ότι "το Ποικίλο Όρος θα αποκτήσει χαρακτηριστικά εθνικού δρυμού", είπε ότι "... οι κυνηγητικοί σύλλογοι είναι κατ΄ ουσίαν περιβαλλοντικοί σύλλογοι και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να τύχουν επιδοτήσεως και χρηματοδοτήσης από προγράμματα. Εδώ και 3-4 μήνες έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας για την τροποποίση του καταστατικού έτσι ώστε να χαρακτηρίζεται περιβαλλοντική οργάνωση".
Πολλοί είναι εκείνοι που ερμηνεύουν την δήλωση (υπόσχεση) Κηλτίδη ως μια παροχή σε "χρήμα" των ενώσεων των κυνηγών που ανέργονται σε 230.000 μέλη, αριθμός όχι ευκαταφρόνητος στις επόμενες Ευρωεκλογές τον Ιούνιου του 2009.
Τι να πούμε τι... Στο Ποικίλο Όρος παρά το γεγονός ότι το κυνήγι έχει απαγορευετεί από το 1958, ασυνείδητοι κυνηγοί,με το πρόσχημα της εκγύμνασης σκύλων, σκοτώνουν λαγούς και πέρδικες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ. ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ. SAVE ILEIA

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και έτσι να είναι, τι ζόρι τραβάς?
Όλοι τα "παίρνουν" με τον άλλον ή τον άλλον τρόπο, ας τα πάρουμε και εμείς οι κυνηγοί, που άμα γίνει ένας πόλεμος πρώτοι εμείε θα πάρουμε το ντουφέκι στον ώμο μας.
Αν πάρουμε και εμείς κάτι από το κράτος για τις στολές μας θα το στερήσουμε από τον σύλλογό σας?
Εμείς είμαστε περισσότερο οικολόγοι από εσάς. Περπατάμε στα βουνά και στη φύση, την απολαμβάνουμε και την φροντίζουμε. Εσείς τι κάνετε? Μόνο θεωρία και να σπέρνετε διχόνοιες είσαστε.

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Κανένα σχόλιο για την ώρα... εκτός από ένα: "Δεν μας στερείτε απολύτως τίποτα γιατί ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. δεν παίρνει μια από ενισχύσεις, αν και για συγκεκριμένες δράσεις, όπως η παραγωγή του ντοκιμαντέρ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ θα έπρεπε".
Θα επανέλθουμε...

pitsirikaki είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,

Με το να περπατάς μέσα στη φύση δε σημαίνει ότι είσαι οικολόγος. Εσύ πως ακριβώς αντιλαμβάνεσαι την οικολογία? Τι εννοείς όταν λες ότι τη φροντίζεις? Εξοντώνοντας ότι έχει απομείνει από ένα σωρό άλλους λόγους όπως φωτιές, αποψίλωση, μόλυνση κα? Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Να μας λείπει. όσο για το τουφέκι είμαστε σίγουροι ότι χαίρεσε όταν το χρησιμοποιείς. ίσως θα ήταν καλύτερα να βρείτε κάτι ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ να κάνετε. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας.
Μας συγκινεί

Ανώνυμος είπε...

ΔΑνεξάρτητα από τις ευνόητες προθέσεις του υπουργού, πολλοί οι ψήφοι, δεν θα ήταν κακό να άνοιγε ένας διάλογος με αυτές τις οργανώσεις σε τοπικό επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το επιχείρημα ότι οι κυνηγοί είναι οικολόγοι είναι ο,τι πιο κουτό έχω ακούσει, ας μας πει ο κύριος ανώνυμος πως γίνεται να ισχυρίζεται κανείς ότι νοιάζεται για το περιβάλλον όταν έχει σαν χόμπυ να σκοτώνει ζωντανά πλάσματα.

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Αγαπητοί επισκέπτες δεν έχω να πω πολλά. Το μόνο που δέχομαι είναι ότι οι κυνηγοί είναι μία πραγματικότητα, είναι βλασθημία να αποκαλούνται οικολόγοι οι να τους βαφτίζουν φίλους του περιβάλλοντος για να τους χρηματοδοτήσουν με προγράμματα για το περιβάλλον.
Αν θέλει η κυβέρνηση μπορεί να τους διευκολύνει να αγοράσουν στολές ειδικές που να φαίνονται από μακριά και να μη σκοτώνονται μεταξύ τους. Όχι όμως ως περιβαλλοντικούς συλλόγους.
Κλικάρετε στον τίτλο της ανάρτησης να για να δείτε τι ζητούν οι κυνηγοί στην περιοχή της Ηλείας που κάηκε το καλοκαίρι του 2007, πριν ένα χρόνο. Επέκταση της περιοχής για κυνήγι!
ΟΥΣΤ βρε... που σας βαφτίζουν και οικολόγους... ΟΥΣΤ και στους "νονούς"...
ΝΤΡΟΠΉ

pitsirikaki είπε...

ξέρετε τι διάβασα? Τι απαντάει το υπουργείο όταν καθυστερεί να υπογραφτεί η ετήσια ρυθμιστική για τους κυνηγούς? Ότι όσο αργότερα τόσο και πιο ασφαλές! Δηλαδή δεν προλαβαίνουν οι οικολόγοι να κάνουν προσφυγή στο Σ.τ.Ε... Μας κοροϊδεύουν?