Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Μικρές νίκες στα σημεία.... με μεγάλη αξία για τη διάσωση του κτήματος ΦΙΞ στο Ηράκλειο Αττικής


Λάβαμε από την Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Κτήματος ΦΙΞ την παρακάτω ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια από το 1980 και έχουν γίνει πολλές ερωτήσεις στη Βουλή, ακόμα και από τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη (Πρόεδρο του τμήματος περιβάλλοντος της Βουλής!). Όμως πάλι οι πολίτες καθάρισαν βάζοντας το χέρι βαθειά στην τσέπη, πληρώνοντας προσφυγές, δικηγόρους, και θυσιάζοντας πολύτιμο χρόνο, χρήμα. Ας είναι...
-------------

Με την 2179/9-7-2008 απόφαση του Ε’ τμήματος (Περιβάλλον) του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε χθες έγινε δεκτή η παρέμβαση μας και απορρίφθηκε έτσι η αίτηση των φερόμενων ως κληρονόμων ΦΙΞ για τον αποχαρακτηρισμό ως διατηρητέου και την μετατροπή σε οικοδομήσιμο του χώρου που καταλαμβάνει το κτίριο και το πράσινο του κτήματος.
Είναι βέβαια μόνο μια πρώτη νίκη στον αδυσώπητο πόλεμο ανάμεσα στα συμφέροντα των λίγων και τις ανάγκες των πολλών, αλλά αποτελεί μια ενθάρρυνση για όσους σε μια τόσο δύσκολη εποχή γενικευμένης αδιαφορίας και κοινωνικής αποσάθρωσης στρατεύονται για να υπερασπίσουν λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Ο Δρόμος θα είναι μακρύς και ο πόλεμος δύσκολος αλλά εμείς γεμάτοι πίστη και ελπίδα συνεχίζουμε.
Για την Επιτροπή:Χαρώνη Ανθή, Μέγγουλα Αλεξάνδρα, Bόμβας Αντώνιος, Σελμπέση Αρετή,
Κότσαρης Γρηγόρης, Μιχελής Κωνσταντίνος, Γρηγοριάδης Γιώργος, Χριστοδουλίδης Αδρέας, Βρούστης Αριστείδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: