Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Η έντονη δυσοσμία προερχόμενη από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου έχει μονιμοποιηθεί...


...θα ενδιαφερθεί κανείς?

Η έντονη δυσοσμία από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου έχει μονιμοποιηθεί στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας (Χαϊδάρι, Ασπρόπυργο κ.λπ). Περιπατητές, αθλούμενοι στο Ποικίλο Όρος αλλά και κάτοικοι του Δαφνίου και του Δάσους Χαϊδαρίου μας καταγγέλουν ότι η δυσοσμία, ιδιαίτερα τις απογευματινές και βραδινές ώρες, την εβδομάδα 21-28/8/08 είναι ιδιαίτερα έντονη. Την Πέμπτη 28/8/08 η δυσοσμία (χαλασμένου αυγού) ήταν ανυπόφορη. Φυσικά έχουμε και ιδία αντίληψη.
Ακούει κανείς ή η μπόχα στην πολιτική σκηνή σκεπάζει την μπόχα από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου; (στο θέμα θα επανέλθουμε)
Κλικάρετε στον τίτλο για να δείτε το πρόβλημα δυσλειτουργίας που παρατηρήθηκε τον Μάιο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάναμε έγγραφη καταγγελεία (αρ.πρωτ. 11630 -29/8/08)στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος,κ.Χρονόπουλος 8701902), Νομαρχία Δ.Αττικής, ΑΣΔΑ, Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Θριασίου, Δήμο Χαϊδαρίου. Επίσης ενημερώσαμε τα ΜΜΕ και άλλους φορείς.

4 σχόλια:

Anastasios είπε...

Πράγματι την Πέμπτη η δυσοσμία ήταν έντονη. Ακόμα και στον Προφ. Ηλία έφθανε.Είναι φανερό ότι έχουν αποθρασυνθεί και δεν υπολογίζουν κανένα.

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Κάναμε αυτό που μπορούσαμε,έγγραφη καταγγελεία στο ΥΠΕΧΩΔΕ και άλλους φορείς...
Μακάρι να μπορούσαν να συγκεντρωθουν 1.000 πολίτες και να διαμαρτυρηθούν, και εμείς μαζί τους φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Τι λένε οι δήμοι για το θέμα της δυσοσμίας, έχουν κάνει παρεμβάσεις?

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Δεν γνωρίζουμε να έχουν κάνει κάτι πρόσφατα. Στο περελθόν όμως, στη δεκαετία του ΄80 ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Λογοθέτης (Χημικός Μηχανικός) είχε αναδείξει το πρόβλημα... Απο εκεί και μετά υπάρχουν καταγγελίες από την Επιτροπή Αγώνα για διαροές πετρελαιοειδών και ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα με αποτέλεσμα να είναι εμφανείς κηλίδες (νησίδες) στη Λίμνη Κουμουνδούρου και να "δολοφονούν" τα μεταναστευτικά διαβατάρικα πουλιά, που σταματούν για να ξεκουραστούν στα "αρχαία νερά" της Λίμνης των Ρειτών.
Η σημαντικότερη πάντως εργασία για τη Λίμνη Κουμουνδούρου που έχουμε υπ΄ όψιν μας είναι εκείνη της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου το 1992 με υπέυθυνο καθηγητή χημείας κ. Κουτσουρέλη.