Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Για τα κινήματα πόλης....



Τα κινήματα πόλης, αλλά και γενικότερα τα κινήματα πολιτών για την προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος, αναπτύσσονται...Σε πολλές περιπτώσεις γίνονται "ο συλλογικός διανοούμενος" κατά Γκράμσι.. Όχι χωρίς δυσκολίες, αντιφάσεις, συγχύσεις κ.λπ. Συγκεντρώνουν όλο και πιο συχνά το ενδιαφέρον των κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ΜΜΕ...
Η καλή μας ποδηλάτισα Βίκυ μας στέλνει αναδρομικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ. (κλικάρετε στον τίτλο)
Το θέμα "κινήματα πολιτών για την προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος" θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί από τον υπογράφοντα εκ μέρους του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και των Φίλων της Φύσης στο Συμπόσιο Μνήμη και Δημοκρατία, που φέτος είναι αφιερωμένο στην προστασία της Φύσης (Λέρος 19-21 Σεπτεμβρίου).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ.

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Ναι...
Ολόκληρη θα δημοσιευτεί στους προσανατολισμούς μετά τις 21/9/08.
www.prosanatolismoi.gr

Εάν ενδιαφέρεστε για θέματα πόλης επισκεφτείτε τον φάκελο των "προσανατολισμών δυτικά", εκεί υπάρχει και ένα άρθρο μου με τίτλο "κινήματα πόλης στην εποχή της παγκοσμιοποίησης" που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΔΙΑΠΛΟΥΣ το Δεκέμβριο του 2007.

Anastasios είπε...

Τα "κινήματα πόλης" και τα Blogs μέσα από τα οποία γνωστοποιούν τις απόψεις και θέσεις τους είναι μια πραγματική ελπίδα της σύγχρονης δημοκρατίας.