Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Η παρέμβαση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. για τη δυσοσμία από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και για την διέλευση των απορριμματοφόρων των δήμων και της ΤΕΔΝΣΚΑ ...



... έφερε ίσως κάποια αποτελέσματα:

1) Στις 29/08/08 είχαμε αναρτήσει την είδηση (κλικάρετε στον τίτλο) για τη δυσοσμία που προέρχεται από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, καθώς και για την παρέμβαση με επιστολή(αρ.πρωτ. 11630 -29/8/08) και την προφορική καταγγελία που κάναμε στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.
Η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με επιστολή που μας κοινοποιεί (αρ. πρωτ. 11630-5/9/08) στέλνει την καταγγελία του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στα ΕΛΠΕ και ζητάει μετρήσεις για Η2S, ατμόσφαιρας, σωματίδια μονάδας FCC κ.λπ.
Δεν μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι η παρέμβαση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. έπιασε τόπο, πάντως δεν έχει εντοπιστεί δυσοσμία από 5 – 12/9/08.
2) Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. με έγραφα προς τους Δήμους και τον ΑΣΔΑ (καθώς και κατά την διάρκεια της συνάντησης με το ΔΣ του ΑΣΔΑ), με σχετική αρθρογραφία στις περισσότερες εφημερίδες της Δυτικής Αθήνας για το Ποικίλο Όρος και τον «Εθνικό Δρυμό» είχε καταγγείλει ότι η διέλευση των απορριμματοφόρων των Δήμων αλλά και της ΤΕΔΝΣΚΑ , για να «κόψουν» δρόμο, από το δασικό δρόμο Αφαία – Σκαραμαγκά προς τον ΧΥΤΑ, δημιουργεί απαράδεκτες καταστάσεις, δημιουργεί συνθήκες λεωφορειόδρομου, και υπονομεύει το χαρακτήρα του βουνού. Η διέλευση των απορριμματοφόρων έχει καταγραφεί και στο ντοκιμαντέρ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ και αποτελεί και το θέμα της αφίσας (φωτογραφία επάνω). Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες πεζοπόρων και επισκεπτών της συγκεκριμένης περιοχής , τα απορριμματοφόρα έχουν σταματήσει να διέρχονται μέσω του δασικού δρόμου.
Και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις αποδεικνύουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι παρεμβάσεις πιάνουν τόπο (έχουμε και άλλα αποτελέσματα) αρκεί να γίνονται τεκμηριωμένα, με σοβαρότητα, με επιμονή κ.λπ. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν αλλάζουν και πως ότι δεν θα επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς, γι΄ αυτό και χρειάζεται προσοχή, ετοιμότητα, κινήματα πολιτών τα οποία θα «επιβάλλουν» (έστω και προσωρινά) κάποιες λύσεις.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη που η παρακάτω ανακοίνωση δεν έχει άμεση σχέση με την ανάρτηση.
Αναδασωτική-αντιδιαβρωτική σπορά με σβόλους στην Κερατέα 4-5 Οκτωβρίου
Η προγραμματισμένη από τον περασμένο χειμώνα εθελοντική μαζική
σπορά στο καμένο Πάνιο όρος της περιοχής του Δήμου Κερατέας θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Οκτωβρίου σε έκταση 5000 στρεμμάτων .

Ήδη στην Έδεσσα στο Κέντρο Φυσικής καλλιέργειας έγινε παρασκευή σβόλων με σπόρους από εθελοντές που αφιέρωσαν μέρες από την άδεια για το σκοπό αυτό.

Οι σβόλοι μεταφέρονται με φορτηγό στον τόπο διασποράς τους στο Δήμο Κερατέας.

Τις παρακάτω ημερομηνίες θα γίνουν οι εξής δραστηριότητες:

Προετοιμασία περισσότερων σβόλων από 20/9 μέχρι 30/9-2008, από εθελοντές.
Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στους χώρους κατασκηνώσεων Πρόνοιας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής στα όρια του Δήμου Κερατέας.

Όπου και θα μπορέσουν να μείνουν και όσοι θα μπορούν να διαθέσουν
περισσότερες ημέρες για το σκοπό αυτό. Διαμονή σε σκηνές τής κατασκήνωσης, υπάρχουν κρεβάτια, στρώματα και κουβέρτες. Φαγητό ομαδικό, θα φροντίσει να μας έχει μάγειρα ο Δήμαρχος Κερατέας, ίσως χρειαστεί ρεφενέ για την προμήθεια των τροφίμων.


Η διασπορά των σβόλων θα γίνει στις 4 & 5 Οκτωβρίου 2008:

συνάντηση στο Δημοτικό πάρκινκ του Δήμου Κερατέας από 8.30 πμ. (είναι στη δεύτερη είσοδο Κερατέας επί της Λεωφόρου Λαυρίου στρίβουμε δεξιά).

Φοράμε ρούχα πρόχειρα που μπορεί να λερωθούν και γερά παπούτσια, έχουμε νερό, κάτι για πρόγευμα. Και όρεξη για περπάτημα στο βουνό Πάνειο.

Στη δραστηριότητα αυτή χρειαζόμαστε πολλά εθελοντικά χέρια, αντρικά, γυναικεία, παιδικά όλοι είναι χρήσιμοι για τη διασπορά του όγκου των σβόλων που έχουν θα έχουν προετοιμαστεί από εθελοντές στην Έδεσσα και στην Κερατέα.

Κινητοποιήστε φίλους κλπ. για την επιτυχία της προσπάθειας μας. Στείλτε το μήνυμα σε φίλους και γνωστούς αλλά και με μήνυμα από το κινητό.

Η κατασκήνωση είναι η 7η Κατασκήνωση Πρόνοιας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής. Μετάβαση γίνεται μέσα από τη Λεωφόρο Λαυρίου. Στη δεύτερη από βόρεια είσοδο της Κερατέας στρίβουμε αριστερά (ανατολικά) προς Κακή Θάλασσα –Δασκαλιό, μετά από 3 χιλιόμετρα υπάρχει πινακίδα για τις κατασκηνώσεις και στρίβουμε δεξιά (προς νότο) ο δρόμος μας βγάζει ακριβώς στην πύλη της κατασκήνωσης.

Παράκληση κινητοποιήστε όλους τους φίλους, γνωστούς και αγνώστους, που ενδιαφέρονται για την αναβλάστηση της γης με την εφαρμογή της μεθόδου φυσικής καλλιέργειας «σπόροι σε σβώλους».

Όσοι μάζεψαν σπόρους και θέλουν να χρησιμοποιηθούν σ' αυτή τη μεγάλη
μας εθελοντική προσφορά να συνεννοηθούν με τον Παναγιώτη Μανίκη:

Τηλεφ. 23810 27312 ή με την Ελένη Πάσσα στο κινητό: 697 497 0086

Όσοι θέλουν μπορούν να συνεννοηθούν στα παραπάνω τηλέφωνα.

Για ό,τι νεώτερο θα σας στείλουμε μήνυμα.

Για ταχυδρομική επικοινωνία και τηλεφωνική μέχρι την 15/9-2008:
Παναγιώτη Μανίκη
Κέντρο φυσικής καλλιέργειας
Τ.Θ 139 Τ.Κ.58200
Κλησοχώρι ΕΔΕΣΣΑ
Τηλ. 23810-27312 τις ώρες 18.00 – 21.00

Και με την Ελένη Πάσσα στο κινητό: 697 497 0086 όλες τις ημέρες

E-mail: sporoi_se_svolous@yahoo.com

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Σπόροι υπάρχουν στη φύση ακόμη πολλοί, μαζέψτε όσους γίνεται περισσότερους,
παράλληλα με τα κουκούτσια από τα φρούτα που καταναλώνουμε κάθε μέρα.
http://aftarkia.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΥΤΙΚΏΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ?\

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Ναι... Την Κυριακή μάλιστα 21 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί για πρώτη φορά (δεν θα είναι η επίσημη) το ντοκιμαντέρ, παραγωγή του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ του σκηνοθέτη Στρατή Χατζηελενούδα.