Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2008

Greenpeace: Πιο μαύρο και απο τον άνθρακα το μέλλον της ΔΕΗ


....Σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό της ΔΕΗ, το α’ εξάμηνο του 2008 έκλεισε με ζημίες ρεκόρ ύψους 111,8 εκατ. € για την εταιρία. Οι μισές από τις ζημίες αυτές προέρχονται από την επιβάρυνση με 56,9 εκατ. ευρώ για την αγορά δικαιωμάτων εκπομπών για το πρώτο εξάμηνο του έτους, αφού παρά τη μειωμένη ηλεκτροπαραγωγή με λιγνίτη λόγω των παρατεταμένων απεργιών, η ΔΕΗ συνέχισε να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα....
Κλικάρετε στον τίτλο για να διαβάσετε την παρέμβαση - ανάλυση της Greenpeace.
-------
Μία από τις βασικές αρχές του Οικολογικού κινήματος είναι η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, για λόγους περιβαλλοντικούς, υγείας, οικονομικούς, πολιτικής ανεξαρτησίας και η προώθηση πολιτικών υπερ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, σαφώς με όρους και προϋποθέσεις που δεν θα ακυρώνουν όμως την ανάπτυξη των ΑΠΕ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία του οικολογικού / περιβαλλοντικού κινήματος "οι πολίτες κατά του λιθάνθρακά" διαδηλώνουν στις 6 Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνεια της ΔΕΘ... Περισσότερα αν κλικάρετε στο εικονήδιο της αφίσας κάτω δεξιά.
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου έχει σαφή θέση υπέρ των ΑΠΕ και την έχει συμπεριλάβει στο καταστατικό του, Γενικοί Σκοποί άρθρο 3@8, κλικάρετε επάνω δεξιά για να διαβάσετε τα έξι βασικά άρθρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: