Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

H "Ελευσίνια Πορεία Περιβάλλοντος" του ΑΣΔΑ και οι εξωγήινοι



Οι υπεύθυνοι για την υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας και το Θριάσιο μήπως είναι εξωγήινοι?

Ο ΑΣΔΑ, με συνδιοργανωτές τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου, τις Νομαρχίες Αθήνας και Δυτικής Αττικής με κύριο σύνθημα «Στους δρόμους η Δυτική Αθήνα για την Προστασία του Περιβάλλοντος» επιχειρεί να κάνει μια ολιστική παρέμβαση για το περιβάλλον. Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετείχε στη σύσκεψη του ΑΣΔΑ για την προετοιμασία της «πορείας περιβάλλοντος», μελέτησε την ανακοίνωση των διοργανωτών, συζήτησε το θέμα με άλλες συλλογικότητες στη Δυτική Αθήνα καθώς και με τα μέλη του, και κατέληξε στο βασικό συμπέρασμα ότι στην πορεία του ΑΣΔΑ:
α) Δεν θα αναδειχθούν οι διαχρονικές πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την ήδη υποβαθμισμένη Δυτική Αθήνα η οποία συγκεντρώνει επιπρόσθετο περιβαλλοντικό φόρτο.
β) Οι ευθύνες των Οργανισμών Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αποκρύπτονται είναι μεγάλες και υπάρχουν περιπτώσεις που οι ίδιοι είναι συμμέτοχοι, συνένοχοι και δημιουργοί περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Παρ΄ όλα αυτά και επειδή δεν μονοπωλούμε το ενδιαφέρον για το περιβάλλον λέμε στους διοργανωτές «Καλή πορεία», αλλά μήπως μπορείτε να μας απαντήσετε σε ορισμένα ερωτήματα:

Οι διαδικασίες για να γίνει λιμάνι στο Σκαραμαγκά πότε ξεκίνησαν; Μήπως το 2002 και ολοκληρώθηκαν το 2007; Ποιος συμφώνησε να λειτουργήσει το λιμάνι μόνο για τέσσερις εβδομάδες και τώρα λειτουργεί ήδη 16 εβδομάδες με συνεχή προσέλευση των πλοίων; Εμείς πάντως δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση. Δεν κυβερνήσαμε ποτέ τον τόπο, δεν ψηφίσαμε νόμους, δεν δώσαμε καμία άδεια για 4 εβδομάδες. Ψάξτε λοιπόν υπεύθυνους ανάμεσα σ’ αυτούς που θα συμμετέχουν στην πορεία. Για να σας διευκολύνουμε είναι βουλευτές και των δύο κομμάτων και το δήμαρχο Χαϊδαρίου, αυτός συναίνεσε να λειτουργήσει το λιμάνι για 4 εβδομάδες .

Ποιος ενέκρινε την επέκταση των ΕΛΠΕ Ελευσίνας (Πρώην Πετρόλα) και ποιος εξέδωσε την κατάπτυστη οικοδομική άδεια, τάχιστα και εν κρυπτώ, μέσα στον Αύγουστο του 2008 για να γίνει η επέκταση; Η Επιτροπή Αγώνα κατά των επεκτάσεων της Πετρόλα πάντως δεν την εξέδωσε. Πιστεύουμε τους ανθρώπους της Επιτροπής γιατί τους γνωρίζουμε από το 1985 να αγωνίζονται. Αναζητείστε λοιπόν τους υπεύθυνους ανάμεσα στους βουλευτές που διαδηλώνουν, τον νομάρχη κ. Αρκουδάρη (Λυπηρόν το γεγονός ότι ο δήμαρχος Ελευσίνας τον στηρίζει).

Ποιοι είναι αυτοί που δεν υλοποίησανμε πράξεις εφαρμογής το Προεδρικό Διάταγμα του ΄95 για τον Ελαιώνα, απαξίωσαν την περιοχή και στη συνέχεια α) αποχαρακτήρισαν χώρους πράσινου β) ενέκριναν επιχειρηματικά σχέδια (εμπορικό αθλητικό συγκρότημα ΠΑΟ, Mall του κ. Βωβού); Πιστέψτε μας, δεν είναι η Επιτροπή Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα. Το ξέρουμε καλά. Ο πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετέχει στην Επιτροπή από το 2004 και τον εμπιστευόμαστε. Αναζητείστε πάλι τους βουλευτές που λέγαμε, καθώς και την νομάρχη κα Μπέη. Θα τους βρείτε όλους μαζί «αλά μπρατζέτα», είναι σίγουρα στην πρώτη σειρά και φωνάζουν «Ναι στο πράσινο – Όχι στο τσιμέντο», δώστε τους και μια καραμελίτσα για να μη βραχνιάσουν.

Ποιοι είναι αυτοί που αφήνουν χωρίς φροντίδα 1.000 στρέμματα γης, εκατοντάδες δέντρα να ξεραίνονται, σημαντικό υγροβιότοπο να αργοπεθαίνει? Για το Περιβαλλοντικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον ο λόγος. Μήπως είναι κάποιοι εισβολείς από τον Άρη; Σας λέμε με βεβαιότητα ότι δεν είναι η Ορνιθολογική Εταιρία που έχει ένα γραφείο εκεί, ούτε η ΒΙΟΖΩ που κάνει τις συνελεύσεις της στο χώρο. Ρίξτε μια ματιά ίσως να υπάρχει ένας κύριος που «προστατεύει» το περιβάλλον γλύφοντας από εδώ και από εκεί καθώς και κάποια μέλη του Φορέα Διαχείρισης του πάρκου. Αν δεν τους αναγνωρίσετε ρωτήστε «ποιος είναι εκείνος ο δήμαρχος που πέταξε τα σκουπίδια στο πάρκο και το μετέτρεψε σε ανοικτή χωματερή;» Δεν υπάρχει περίπτωση θα είναι εκεί οι δήμαρχοι Ιλίου, Καματερού, Αγίων Αναργύρων να διαδηλώνουν.

Ποικίλο Όρος (1). Ποιος είναι εκείνος που «δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου» (25/10/2004) για το κτήμα Βέρδη στην Πετρούπολη χαρίζοντας 1028 στρέμματα στη Μητρόπολη Λαμίας; Επειδή δεν θα το βρείτε σας λέμε ότι είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης. Μη χάνετε το χρόνο σας, δεν είναι στη συγκέντρωση, η υπόθεση έχει ανοίξει πάλι, πάμε παρακάτω.

Ποικίλο Όρος (2). Ποιοι είναι εκείνοι που θέλουν να επεκτείνουν τα όρια της πόλης του Περιστερίου μέχρι τη Λίμνη Κουμουνδούρου και που κάνουν τα στραβά μάτια σε διάφορες καταπατήσεις της εκκλησίας; Φυσικά δεν είναι ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δημήτρης Κούνδουρος. Αναζητείστε τον υπεύθυνο στην πορεία, είναι ψηλός με γκριζόμαυρα μαλλιά, καλοντυμένος και ενδεχομένως να κρατάει και ένα φτυάρι για δενδροφύτευση. Ναι πρόκειται για το δήμαρχο Περιστερίου τον κ. Παχατουρίδη.

Ποικίλο Όρος (3).Ποιοι είναι αυτοί που διευκόλυναν ή «αμέλησαν» για την έκδοση αδειών για την λειτουργία του Copa Copana στην Αφαία Σκαραμαγκά; Τελικά τι έγινε εκείνη η μπάρα; Εντάξει να δεχτούμε ότι ελάχιστοι είναι «πολιτικά μύωπες». Πάντως δεν είναι «το Αντιγονάκι και η Ζωή…» ούτε άλλες αναρχοοικολογικές δυνάμεις. Είναι οι κ.κ. Μαραβέλιας, Λιακόπουλος (δήμαρχος και αντιδήμαρχος αντίστοιχα Χαϊδαρίου) καθώς και η προηγούμενη διοίκηση του κ. Ντηνιακού. Για την «μπάρα» απευθυνθείτε στον κ. Μίχο, πρόεδρο του ΑΣΔΑ. Για να μην τον αδικήσουμε εκτιμούμε ότι τελικά η μπάρα θα μπει. Δεν ξέρουμε όμως αν το χειμώνα θα είναι ανοικτές οι νεροτσουλήθρες.

Τώρα ξαναδιαβάστε το ερώτημα στην αρχή της ανακοίνωση και απαντήστε αν οι υπεύθυνοι για την υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου είναι εξωγήινοι ή είναι κάποιοι επώνυμοι που διαδηλώνουν μαζί με ευαισθητοποιημένους και ανησυχούντες πολίτες για το περιβάλλον.

Και μια σύσταση (όποιον αφορά): Τους εργαζόμενους με τα προγράμματα STAGE στους Δήμους μη τους εκβιάσετε να πάρουν μέρος στην πορεία. Μην εξευτελίζετε περισσότερο το θεσμό.

Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ? ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ? ΘΑ ΠΑΤΕ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΕ?

Anastasios είπε...

Η θέση του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι αυστηρή, αλλά είναι πέρα ως πέρα σωστή και δίκαιη. Διαχρονικά οι υπεύθυνοι κωφεύουν σε σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα και πάντα έρχονται πίσω από τις εξελίξεις και τις αποφάσεις κάθε λογής καταπατητών και ρυπαντών. Δεν έχουμε πεισθεί ότι πάντα οι τοπικοί άρχοντες δουλεύουν για το κοινό καλό και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας εδώ στη δυτική Αθήνα. Δεν έχουμε πεισθεί ότι δεν υποκύπτουν σε οργανωμένα και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Τώρα όσον αφορά στην πορεία καλό είναι που διοργανώνεται κάτι. Το μέλλον θα δείξει αν θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να σταματήσουν τις πολλές και ποικίλες απειλές του περιβάλλοντος στη δυτικής Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιον εξυπηρετεί η διάσπαση του αγώνα μας?

Φίλες και φίλοι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής

Την ώρα που εμείς οι πολίτες και οι Μαζικοί Φορείς της Δυτικής Αθήνας – Δυτικής Αττικής μαζί με την Αυτοδιοίκηση της περιοχής μας, ετοιμαζόμαστε να συμμετάσχουμε σε μια μεγάλη, μαζική και ΕΝΩΤΙΚΗ συγκέντρωση και πορεία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΕΛΠΙΔΑΣ ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος…
Την ώρα που ΟΛΟΙ οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας αλλά και της Δυτικής Αττικής με επικεφαλής τον Α.Σ.Δ.Α. βγαίνουν μπροστά και οργανώνουν τον αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της πολιτικής.
Αυτήν ακριβώς την ώρα εμφανίζονται ορισμένοι πίσω από μια «ανακοίνωση φορέων» και ως αυτόκλητοι «σωτήρες», κάνουν αυτό που δήθεν καταγγέλλουν: μοιράζουν «πιστοποιητικά περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης».

Αντί να συμβάλουν στην αγωνιστική, ενωτική κίνηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΔΙΑΣΠΟΥΝ την ΕΝΟΤΗΤΑ του ΑΓΩΝΑ μας επιτιθέμενοι, κατηγορώντας τον Α.Σ.Δ.Α. και τους Δημάρχους της περιοχής!!
Φαίνεται πως ορισμένοι, κρυπτόμενοι πίσω από «Φορείς» και δημοτικές παρατάξεις (μερικοί που από αυτούς ξεχωριστά έχουν εκφραστεί θετικά στον κοινό αγώνα), ανακάλυψαν μια ευκαιρία να αντλήσουν πρόσκαιρα μικρο-παραταξιακά και μικροκομματικά οφέλη.
Εμείς δεν θέλουμε να θυμηθούμε, θέλουμε να ξεχάσουμε και δεν απαριθμούμε ευθύνες και υστερήσεις όλων αυτών που καταγγέλουν.

Προσπαθούν πίσω από ένοχους συμψηφισμούς να βάλλουν στο ίδιο τσουβάλι θύτες και θύματα για να εξυπηρετήσουν μια στενόμυαλη κομματική στρατηγική.

Προσπαθούν, κάνοντας το άσπρο, μαύρο, να εμφανίσουν τους Δήμους, τον Α.Σ.Δ.Α. και την Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Αθήνας – Δυτικής Αττικής, συνυπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση.
Προσπαθούν να αποδυναμώσουν τον ΑΣΔΑ που πήρε την πρωτοβουλία, για να εξυπηρετήσουν άλλου είδους συμφέροντα.

ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ

• ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ότι ήταν ο Α.Σ.Δ.Α. και οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας εκείνοι που απέκλεισαν τη Θηβών, εκείνοι που συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ στη χωματερή των Άνω Λιοσίων και ανάγκασαν την κυβέρνηση να απομακρύνει τη λυματολάσπη από τη Δυτική Αθήνα.

• ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ότι ήταν ο Α.Σ.Δ.Α. και οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας εκείνοι που διαχρονικά και το 1999 και το 2003 και το 2004 αντιστάθηκαν και εμπόδισαν την οικοπεδοποίηση των Στρατοπέδων.
• ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ότι ήταν η Αυτοδιοίκηση εκείνη που χρόνια τώρα σύρεται «κατηγορούμενη» στα Δικαστήρια επειδή οι αιρετοί της εκπρόσωποι τολμούν να δενδροφυτεύουν χιλιάδες στρέμματα στο Ποικίλο Όρος, αγνοώντας τις απειλές των διαφόρων καταπατητών.

• ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ τον ενωτικό αγώνα της Αυτοδιοίκησης και την συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μεταφορών και την αποτροπή εγκατάστασης κεραιών ραδιοφωνίας στο Ποικίλο Ορος.


• ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ τους αγώνες της Αυτοδιοίκησης για να υπάρχει σήμερα το ΠΑΡΚΟ «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και τους συνεχείς αγώνες για την εγκατάλειψη που υπάρχει σήμερα. Μόνο η Αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει χρήματα για την σωτηρία του.
• ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ τους αγώνες της Τ.Α για να φύγουν τα νταμάρια από το Ποικίλο Ορος.

• ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ τους αγώνες του ΑΣΔΑ και των Δήμων για την διάσωση του Ελαιώνα.


• ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ – ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ...............και έχουν κατανοήσει ότι μόνο η Τ.Α θα μπορέσει μαζί με το λαό της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, να αναστρέψουν την κατάσταση απέναντι σε όποιον και όποιους είναι απέναντί της.

Σήμερα ο αγώνας γίνεται για το περιβάλλον.
Σήμερα ο αγώνας γίνεται για τη ζωή μας.
Σήμερα ο αγώνας γίνεται από όλους μαζί για να αφυπνίσουμε συνειδήσεις, να αντισταθούμε απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο και σε αυτούς που συνεργάζονται μαζί του.
Γιατι οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα κέρδη τους.
Γιατί οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα μικρά και τα μεγάλα κομματικά οφέλη.
Αντίπαλός μας είναι «ο όποιος εχθρός».
Απέναντι σε αυτό είμαστε όλοι μαζί, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.
Εχθρός μας δεν είμαστε εμείς, δεν είναι η Αυτοδιοίκηση.

Τέτοιου είδους «ανακοινώσεις» ΔΙΑΣΠΟΥΝ τον ΑΓΩΝΑ που είναι ΔΙΚΑΙΟΣ, που είναι ΚΟΙΝΟΣ, που είναι ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ και γι’ αυτό είναι ικανός να χαλάσει το ύπνο όσων νομίζουν ότι μπορούν να αποφασίζουν για τη ζωή μας χωρίς να μας ρωτούν.

Τέτοιου είδους «ανακοινώσεις» ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ την ΕΝΟΤΗΤΑ μας και με τον τρόπο αυτό συνειδητά ή ασυνείδητα, υπηρετούν τα συμφέροντα: της «SHELL», της «ΜΟΤΟR OIL», της «ΠΕΤΡΟΛΑ», της «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ», των ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΩΝ, των ΛΑΤΣΗΔΩΝ, των ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ, της ΜΟΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ και όλων όσων μαζί μ’ αυτούς πραγματικά «βάζουν το κέρδος και την οικονομία της αγοράς πάνω από τον άνθρωπο και το περιβάλλον» .

Τέτοιου είδους «ανακοινώσεις», και μάλιστα την παραμονή των δυναμικών μας κινητοποιήσεων, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ τα σχέδια και τις επιδιώξεις των ενόχων που υπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που ιδιωτικοποιούν τους Δημόσιους χώρους, που ξεπουλούν τον εθνικό πλούτο.
Οι ευθύνες και οι τραγικές συνέπειες αυτής της πολιτικής, δεν ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ, επειδή κάποιοι πιστεύουν πως έτσι θα εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικρά ή μεγάλα συμφέροντα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ
ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο λαός και η Αυτοδιοίκηση της Δυτ. Αθήνας και Δυτ. Αττικής:

ΠΡΕΠΕΙ
 ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ την ΕΝΟΤΗΤΑ της δράσης τους
 ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ μαχητικά τα ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ τους και τελικά
ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΝ το ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ για μια καλύτερη Δυτική Αθήνα και Δυτική Αττική.
Γιατί οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα όποια κέρδη τους

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Συγνώμη αλλά δεν είναι ο αγώνας μας κοινός για να διασπάται…
Ο αγώνας σας δεν διασπάται… Μια χαρά τα πάει, δυναμώνει και ενώνει στη συγκάλυψη των ευθυνών.
Δεν είναι οι εξωγήινοι εκείνοι που δημιούργησαν τα προβλήματα…
Υπάρχουν διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες καθώς και τοπικοαυτοδιοικητικές συνενοχές, παραλήψεις, «εξυπηρετήσεις» κ.λπ.
Τα ερωτήματα που βάζει ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. είναι συγκεκριμένα…
Τώρα όσον αφορά τη διαπίστωση που κάνετε ότι ορισμένοι, «κρυπτόμενοι πίσω από «Φορείς» και δημοτικές παρατάξεις (μερικοί που από αυτούς ξεχωριστά έχουν εκφραστεί θετικά στον κοινό αγώνα), ανακάλυψαν μια ευκαιρία να αντλήσουν πρόσκαιρα μικρο-παραταξιακά και μικροκομματικά οφέλη» εμείς είμαστε επώνυμοι και νόμιμοι με καταστατικό.
Επειδή όλοι είμαστε επώνυμοι ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. έχει ένα καταστατικό με 37 άρθρα. Τα έξι πρώτα που είναι βασικά περιγράφουν τον χαρακτήρα, του γειτονικούς και ειδικούς σκοπούς, τα μέσα υλοποίησης κ.λπ. και μπορείτε να τα διαβάσετε στην πρώτη σελίδα δεξιά. Αυτά καθορίζουν και τη δράση μας. Και συνεργαζόμαστε με όποιον φορέα, ομάδα, άτομα για συγκεκριμένα θέματα και όχι με συμβόλαιο αιώνιας συμβίωσης.
Τον διάλογο δεν τον αποφεύγουμε, το αντίθετο μάλιστα. Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. πήρε μέρος στην ημερίδα του Δήμου Χαϊδαρίου για το περιβάλλον, συμμετείχε στη δημόσια διαβούλευση, ακάλεστος παραβρέθηκε στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας και τοποθετήθηκε, πήρε μέρος στη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο κ.Τσατσαμπάς στο Παλατάκι, συμμετείχε στη σύσκεψη του ΑΣΔΑ.
Σαφώς αναπτύξαμε τις δικές μας απόψεις, επώνυμα και υπεύθυνα. Σαφώς κάνουμε αυστηρή κριτική στους πάντες όπως π.χ. και σε δημάρχους της Αριστεράς (Ελευσίνας και Βλάχο – σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και οι δύο). Και δεχόμαστε την κριτική και το διάλογο. Για αυτούς που λέτε ότι «έχουν εκφραστεί θετικά στον κοινό αγώνα» ζητήστε τους το «λογαριασμό». Εγώ ήμουν ευθύς και συγκεκριμένος στη σύσκεψη του ΑΣΔΑ, στο ένα λεπτό που μου διέθεσαν για να μιλήσω «βιαστές και βιαζόμενοι δεν διαδηλώνουν ενάντια τη βία». Δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε με τον κ.Αρκουδάρη που η Νομαρχία εξέδωσε άδεια για την έναρξη τον εργασιών της επέκτασης των ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) και θα προσθέταμε αν είχαμε χρόνο «ούτε με την κα Μπέη» η οποία συμφώνησε να τσιμενταριστεί ο Ελαιώνας, τα υπόλοιπα στην ανακοίνωση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
Η ζωή συνεχίζεται και θα μας επιτρέψετε να διαπιστώσουμε ότι η Τοπική και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει χάσει το κύρος της και τον κινηματικό της χαρακτήρα. Ρουσφέτι – Κακοδιαχείριση – Αδιαφάνεια – STAGE και εκβιασμοί. Στις παραμονές των βουλευτικών εκλογών οι δήμοι και ο ΑΣΔΑ παραμάγαζα των κομμάτων. Υπάρχουν παραδείγματα συγκεκριμένα που αν θέλετε μπορούμε να τα πούμε από κοντά.
Η ζωή συνεχίζεται και ευτυχώς θα υπάρχουν ατομικές και κοινωνικές αντιστάσεις…
Για τα στρατόπεδα να μη βγάζετε κουβέντα. «Δεν δικαιούστε για να ομιλείτε» που έλεγε και ο +Μένιος Κουτσόγιωργας. Ο ν.2745/99 τα λέει όλα. Ρωτήστε την κα Μπέη πως εκτιμάει τον νόμο. Ένας φιλελεύθερος νόμος που βασίζεται στη λογική του κέρδους «πουλάω και τσιμεντάρω το μισό και το υπόλοιπο το χαρίζω στο πόπολο». Μιλάω σοβαρά, η κα Μπέη χαρακτήρισε τον νόμο «σκελετό στο ντουλάπι μας» σε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Χαϊδάρι, ήμουν εκεί και το άκουσα. Αν διαδηλώνετε μαζί με την κυρία Μπέη και φωνάζετε «όχι τσιμέντο στον Ελαιώνα» κάντε μια διακοπή και ρωτήστε την ποια είναι η θέση της για τον 2745/99, όχι τον κο Ντηνιακό, την κα Μπέη να ρωτήσετε.
Δεν έχω παρά να σας ευχηθώ καλή πορεία και πάψτε να αισθάνεστε σαν απατημένος σύζυγος. Και αν σας στεναχώρησα δεν πειράζει στο Copa Copana μπορείτε να το ρίξετε λιγάκι έξω, να διασκεδάσετε παρέα με τους κ.κ. Μαραβέλια και Λιακόπουλο μετά την κοινή σας πορεία και στον «αδιάσπαστο» αγώνα που γράφετε στην αρχή και για το «κοινό όραμα» που γράφετε στο τέλος.
Μόνο μια τελευταία ερώτηση, αληθεύει η καταγγελία στο νούμερο 5 (για το Ποικίλο) της κριτικής των 15 που αναφέρει ότι «Τέλος, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ, δήμαρχος Αγ.Βαρβάρας Λ.Μίχος, δημιουργεί αδιέξοδα στην πόλη με τα «μεγαλεπήβολα σχέδιά» του για την κατασκευή τσιμεντένιου σταδίου στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω, σε ζώνη υψηλής προστασίας Α.»
Α! και κάτι τελευταίο, την πολιτική την βιώνουμε ως τρόπο ζωής και όχι ως επάγγελμα.
Να δω διαδηλώνετε μαζί με τους βουλευτές που ψήφισαν για να γίνει λιμάνι ο Σκαραμαγκάς, να επεκταθούν τα ΕΛΠΕ, να αποχαρακτηριστούν χώροι πράσινου στον Ελαιώνα για να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟ και το MALL του Βωβού κ.λπ. και ας πεθάνω – πλάκα κάνω.

Επωνύμως
Κώστας Φωτεινάκης