Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Νέα από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου (30/9) και από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δυτικής Αττικής (1/10) - Απαράδεκτη η στάση της Νομαρχίας

Δήμος Χαϊδαρίου:
• Ομόφωνη απόρριψη της μετεγκατάστασης των δεξαμενών πετρελαιοειδών στο στρατόπεδο Ξηρογιάννη. Είχε προηγηθεί ερώτημα από το ΥΠΕΧΩΔΕ στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.
• Κοινή άποψη ότι το Αττικό Νοσοκομείο παρά το γεγονός ότι προσφέρει πλούσιες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις δεν μπορεί να εξυπηρετήσει και να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών. Προβλήματα στη στελέχωση κ.λπ. Οι πανεπιστημιακοί έχουν μετατρέψει το νοσοκομείο σε ιδιωτική επιχείρηση.
• Γενική γνώση της δημοτικής αρχής για τους νέους οδικές επεμβάσεις με τους τρεις κόμβους. Άγνοια για το νέο κόμβο Σκαραμαγκά.
• Απαράδεκτη επίθεση του αντιδημάρχου καθαριότητος κ. Κέντρη με υβριστικό περιεχόμενο στη Δημοτικό Σύμβουλο κα Αθηνά Μπούτση. Ευθύνες των υπολοίπων μελών του ΔΣ και της Προέδρου που δεν επανέφεραν τον κ. Κέντρη στη τάξη.
---------------------------------------------

Σαρλό, ο ταλαιπωρημένος σύζυγος!
----------------------------------------------

Νομαρχία Δυτικής Αττικής:
Στο αίτημα της Επιτροπής Αγώνα κατά των επεκτάσεων των ΕΛΠΕ Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) να συζητηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο η ακύρωση της άδειας της ντροπής που εξέδωσε η Πολεοδομία της Νομαρχία που επιτρέπει την έναρξη των εργασιών για την επέκταση η θέση και το ύφος της πλειοψηφίας του Ν.Σ. ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα το οποίο υποστηρίχτηκε από το Νομαρχιακό Σύμβουλο κ.Βασιλείου και μέλος της Επιτροπής. Τα επιχειρήματα του Νομάρχη «τύπου Βουλγαράκη, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» δεν πείθουν κανέναν. Ο Νομάρχης δεν δέχτηκε ούτε την πρόταση του Ν.Σ. κ.Λιάκου και πρώην δημάρχου Ασπροπύργου να συζητηθεί ως τακτικό θέμα σε επόμενη συνεδρίαση. Το επιχείρημα του κ.Αρκουδάρη ότι και η Νομαρχία έχει προσφύγει στο Συμβούλειο της Επικρατείας είναι αδύναμο γιατί α) η εκδίκαση της υπόθεσης μπορεί να γίνει και μετά από τρία χρόνια όταν η πολεοδομία της Νομαρχίας έχει εκδώσει όλες τις άδειες και β) γιατί αποδυναμώνει την προσφυγή και τα επιχειρήματα.
Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι προσφυγές στο ΣτΕ έγιναν για τα μάτια του κόσμου. Ακόμα και θετική απόφαση να εκδώσει το ΣτΕ άμα η επέκταση έχει ξεκινήσει και πολύ περισσότερο αν έχει ολοκληρωθεί θα είναι αργά «πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα».
(Κλικάρετε στον τίτλο για να διαβάσετε το ρεπορτάζ magoula on line καθώς και σχόλια επισκεπτών. Μεταξύ των σχολίων και ένα δικό μας μεγαλούτσικο!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: