Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Χαριστική βολή στη λίμνη Κουμουνδούρου - Σχεδιάζεται η μετεγκατάσταση δεξαμενών πετρελαίου από το Πέραμα στον βαριά μολυσμένο υδροβιότοπο της Αθην

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ελαφρός δημοσίευσε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την Κυριακή 2/11/08 ένα άρθρο του με θέμα τη Λίμνη Κουμουνδούρου, τους ρύπους στην περιοχή την προοπτική μεταφοράς των δεξαμενών από το Πέραμα ακριβώς δίπλα στη Λίμνη, το στρατόπεδο Ξηρογιάννη.
Το παρακάτω απόσπασμα από το δημοσίευμα επιβεβαιώνει ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει την μεταφορά των δεξαμενών στο στρατόπεδο, απλά με διπλωματικό τρόπο ο Γραμματέας του Υπουργείου προσθέτει γενικά και κάποιες άλλες πειροχές χωρίς όμως να τις αναφέρει:

«Εξετάζουμε όλες τις πιθανές περιοχές για τη μετεγκατάσταση των δεξαμενών από το Πέραμα», είπε στην «Κ» ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης. «Είχαμε παλαιότερα εξετάσει και το στρατόπεδο Ξηρογιάννη. Η τελική απόφαση θα ληφθεί με συνεκτίμηση των περιβαλλοντικών, οικονομικών, τεχνικών και κοινωνικών όρων».

Στο άρθρο του ο κ.Ελαφρός παρουσιάζει στοιχεία από την έκθεση που επιμελήθηκαν ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου και η Διαρκής Κίνηση για την υπεράσπιση των δασών Χαϊδαρίου (Οκτώβριος 2008) και την οποία ολοκληρωμένη έχει αναρτηθεί στο blog.

Κλικάρετε στον τίτλο για να διαβάσετε το άρθο του κ.Γιάννη Ελαφρού, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος του μηνιαίου ένθετου τηε Καθημερινής ΟΙΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: