Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου: Τα του Οίκου μας



Ο Απολογισμός και ο Προγραμματισμός δράσης του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. έχει ήδη συνταχθεί και έχει διανεμηθεί στα μέλη έτσι ώστε την Κυριακή 16/11/08 να γίνει μόνο μια μικρή παρουσίαση και να ακολουθήσει διάλογος.
Όσοι επισκέπτες επιθυμούν τα μάθουν «τα του οίκου μας» μπορούμε να τους στείλουμε τα κείμενα ή την περίληψη σε power point αρκεί να μας στείλουν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους.
Η αρχή μας είναι ότι «όποιος αγαπά, γνωρίζει/ όποιος γνωρίζει, αγαπά/ όποιος γνωρίζει και αγαπά τότε προστατεύει».
Η Οικολογία επιχειρεί να γνωρίσει «τα του οίκου της» και να τον προστατεύσει .. και ο Οίκος της είναι η φύση, ο πολιτισμός, η ιστορία, η πόλη, το εργασιακό – οικογενειακό – εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. προσπαθεί α) να συμβάλλει στην ανάπτυξη της γνώσης, της αγάπης, της προστασίας του περιβάλλοντος, έτσι όπως ορίζει τον όρο περιβάλλον ο Νόμος 1650 της 15/16.10.86)β)να προβάλλει μια ολιστική ΟΙΚΟ_λογική πρόταση για το μέλλον
Η Οικολογία είναι Πολιτισμός.

(Διαβάστε δεξιά περισσότερα για τη Γενική Συνέλευση, το καταστατικό κ.λπ.)
Κώστας Φωτεινάκης
xpolis@gmail.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ;
Η μεγαλύτερη απάτη
Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που εξετάζει το κατά πόσο «Υπάρχει φαινόμενο θερμοκηπίου;» παρουσιάζει ο ΣΚΑΪ την Τετάρτη 12-11-08 στις 00.30.
Το ντοκιμαντέρ αυτό αναζητά την αλήθεια στο μεγαλύτερο ψέμα της σύγχρονης ιστορίας. Στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Όλα αυτά που γνωρίζουμε για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πιθανώς αναληθή. Παρόλα όσα έχουμε ακούσει, η θεωρία ότι οι τεχνητές εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα έχουν επίδραση στο κλίμα, αποτελεί ένδειξη επιστημονικών ελλείψεων.
Στην πραγματικότητα υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπεύθυνη είναι η ηλιακή [μαγνητική] δραστηριότητα που καθορίζει τη θερμοκρασία, και όχι εμείς.
Πολλοί επιστήμονες βεβαιώνουν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα δοκιμάσαμε τα πιο υψηλά επίπεδα ηλιακής δραστηριότητας εδώ και αιώνες. [Σταμάτησαν το 2002].
Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πράγματι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζουμε. [Αυτό να το πουν στους νεκρούς των προηγούμενων και των επόμενων χιονιάδων...].
Αυτό το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ εκθέτει γεγονότα και αποτελέσματα από κορυφαίους επιστήμονες και αποδεικνύει τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία τής σύγχρονης επιστήμης.
Οι γενίτσαροι ας σκεφτούν τι σημαίνει "ρήτρα ρύπων" (αθώου διοξειδίου του άνθρακα) σε βάρος των φτωχών, τους οποίους ξεζουμίζουν παρασιτικά...
Ορίστε άλλο ένα "δώρο" μίσους από τους φασίστες ψευτοοικολόγους προς τους χειμαζόμενους απλούς ανθρώπους: Ο κ. Αθανασόπουλος επανέλαβε το αίτημά του, εκτός από ρήτρα καυσίμων να επιβληθεί στα τιμολόγια και ρήτρα ρύπων, ώστε να καλύπτεται η ΔΕΗ από τις αγορές δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Υπολόγισε μάλιστα ότι το κόστος αυτό για φέτος και για κάθε χρόνο μέχρι το 2012 θα ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ, αλλά από το 2013 και μετά, λόγω της αλλαγής του τρόπου αγοράς δικαιωμάτων, θα εκτιναχθεί σε πάνω από 2 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Αγαπητέ/ή μου κύριε... Αυτή είναι η τελευταία φορά που αναρτώ κείμενο με ύβρεις.
Λέξεις όπως "φασίστας" -εκτός από το αδόκιμον της χρήσης - δημιουργεί προβλήματα ποινικού χαρακτήρα και σ΄ αυτές περιπτώσεις υπεύθυνος είναι ο διαχειριστής του blog και όχι ο ανώνυμος.
Σε μια περίπτωση ένας (α)επισκέπτης άσκησε ποινική δίωξη στο διαχειρισή της ηλεκτρονικής εφημερίδας Τα Νέα της Πετρούπολης http://www.petroupoli-tk.gr/ γιατί ακριβώς σε ένα παρόμοιο φόρουμ ένας άλλος ανώνυμος επισκέπτης (β)χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς τους οποίους ο επισκέπτης (α) τους θεώρησε προσβλητικούς.
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, Την Πέμπτη 13/11/08 είχε προγραμματιστεί η δίκη αλλά αναβλήθηκε.
--------
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ: O διαχειριστής του blog για λόγους δημοκρατίας και διακίνσησς ιδεών αναρτά το προηγούμενο κείμενο. Όμως δεν υιοθετεί τους χαρακτηρισμούς "φασίστες ψευτοοικολόγους", ή ότι "κάποιοι τα πιάνουν" (άλλο σχόλιο του ιδίου αποστολέα σε προγενέστερη ανάρτηση). Σχόλια με παρόμοιες ύβρεις που μπορεί να θίξουν πρόσωπα δεν θα αναρτώνται στο μέλλον.