Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Η Νομαρχία Δυτικής Αττικής θα μπορούσε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να δώσει εντολή στην πολεοδομία της να μη εκδώσει την «άδεια της ντροπής»




Η Νομαρχία Δυτικής Αττικής θα μπορούσε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να δώσει εντολή στην πολεοδομία της να μη εκδώσει την «άδεια της ντροπής» για την επέκταση των ΕΛΠΕ Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) - Σημαντικές εξελίξεις - Η Επιτροπή Αγώνα συνεδρίασε την Πέπμτη 20/11/08 παρουσία του δημάρχου Ελευσίνας - κλικάρετε στον τίτλο για το ρεπορτάζ της συνεδρίασης

Η εκτίμησή μας αυτή βασίζεται:
α) Στην απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Αθηνών υπ. Αριθ.121/97 (7 -10-97) σύμφωνα με την οποία «αποφασίζει ομόφωνα την αναστολή έκδοσης της οικοδομικής άδειας από τη Δ/νση Πολεοδομίας Αθηνών για το κτίριο της ΔΕΗ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προτεινόμενης από το Δήμο τροποποίησης με την τελική επί το θέματος απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ».
β) Στην απάντηση της ΝΑ Αθηνών – Πειραιώς, Νομαρχία Αθηνών προς την Δ/νση Πολεοδομίας – Τομέα Κεντρικής Αθήνας (Μενάδρου 6) αρ.Πρωτ. 1824/98 3-4-98 στην οποία αναφέρει ακριβώς τα εξής (έχει προηγηθεί έγγραφο της πολεοδομίας): «Σε απάντηση του σχετικού σας (5496/547/98) σας πληροφορούμε ότι οι Υπηρεσίες δεν νομιμοποιούνται για έλεγχο των πράξεων των συλλογικών οργάνων όπως και στην προκειμένη περίπτωση. Μετά από αυτό υποχρεώνονται να συμμορφώνονται σύμφωνα με τις εκάστοτε αποφάσεις και δεν τίθεται ζήτημα συνδρομής του αρ.71 Υπαλληλικού Κώδικα, αφού οι αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου δεσμεύουν αρχικά και κυρίως τις υπηρεσίες της Νομαρχίας και κατ΄ επέκταση τους υπαλλήλους της». Υπογραφή: Γιώργος Ανανιάδης (Βοηθός Νομάρχη).
Από το 1998 μέχρι σήμερα, δηλαδή μετά από δέκα χρόνια, δεν έχει εκδοθεί η συγκεκριμένη άδεια από την πολεοδομία ούτε κανένας υπάλληλος διώχτηκε βάση του υπαλληλικού κώδικα.
Από τα παραπάνω προκύπτει:• Η Νομαρχία Αττικής θα μπορούσε κατ΄ αρχάς (αν είχε όντως την πολιτική βούληση) να πάρει ομόφωνη απόφαση για την μη έκδοση της πολεοδομικής άδειας ή ακόμα και τώρα θα μπορούσε να την αναστείλει. Η προσφυγή της Νομαρχίας στο ΣτΕ καθυστερεί και η μη έκδοση απόφασης του ΝΣ «υπονομεύει» την ίδια την προσφυγή.
• Δεν τίθεται θέμα ευθυνών των υπαλλήλων της Νομαρχίας γιατί «οι αποφάσεις του ΝΑ δεσμεύουν αρχικά και κυρίως τις υπηρεσίες της Νομαρχίας και κατ΄ επέκταση τους υπαλλήλους της».
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου συμπαραστέκεται στην Επιτροπή Αγώνα και θα υποστηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει (νομικά, τεχνικά, επικοινωνιακά κ.λπ) το αίτημα «να μην επεκταθούν τα ΕΛΠΕ» και παράλληλα να αναδείξει τις ευθύνες της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Και ένα ερώτημα (όποιον αφορά): Την παρέμβαση του WWF πως την αξιοποίησε η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση?
(κλικάρετε στον τίτλο για π να διαβάσετε το ιδιαίτερα ενδιαφέρον ρεπορτάζ του ΜΑΓΟΥΛΑ on Line από τη συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα 20/11/08 στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ελευσίνας)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΟΎΝ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ - Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ - ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ