Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Το τμήμα αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή αναστολής εργασιών για το MALL στον Ελαιώνα


Κλικάρετε στην εικόνα για να μεγεθυνθεί. Αυτό το πράσινο που βλέπετε είναι ο ιστορικός Ελαιώνας το 1853.

Από την συμβολική δενδροφύτευση στον Ελαιώνα της Επιτροπής.
-------------------
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ 4/12/08
To τμήμα αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε «Προσωρινή Διαταγή» για την αναστολή των εργασιών στο εμπορικό κέντρο MALL του Βωβού στον Ελαιώνα.

H Επιτροπή Πολιτών για Διάσωση του Ελαιώνα εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του τμήματος αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (4/12/08) για Προσωρινή Διαταγή αναστολής των εργασιών στο εμπορικό κέντρο MALL του κ.Βωβού στην περιοχή Ελαιώνα μέχρι την οριστική απόφαση.

Ως γνωστόν 130 πολίτες, επιστήμονες, πολεοδόμοι, καθηγητές, αγωνιστές του οικολογικού κινήματος είχαν καταθέσει στο ΣτΕ αίτημα αναστολής των εργασιών.

Στη συνεδρίαση του τμήματος του ΣτΕ η Δημοτική Αρχή του κ.Νικήτα Κακλαμάνη προσήλθε με το αίτημα να μη προχωρήσει η διαδικασία συζήτησης της αναστολής, γεγονός που αποδεικνύει την πλήρη περιφρόνηση του Δημάρχου και των συνεργατών του στα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τους ευαισθητοποιημένους πολίτες για τα θέματα του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην πόλη.
Tο ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της Δημοτικής Αρχής να μη προχωρήσει η διαδικασία συζήτησης του αιτήματος των προσφυγόντων για αναστολή των εργασιών.

Η Επιτροπή μας εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους την στήριξαν και καλεί όλους τους πολίτες, τους επιστημονικούς φορείς, τη νεολαία, τα κινήματα πόλης, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να δυναμώσουν και να συντονίσουν τον αγώνα τους για να γίνει ο Ελαιώνας Μητροπολιτικό Πάρκο, με υψηλό πράσινο και να αποτελέσει μια ανάσα στην τσιμεντοποιημένη Αθήνα.

Αθήνα 4/12/08
-----------------
Κλικάρετε στον τίτλο για να δείτε ιστορικά στοχεία για τον Ελαιώνα και επισκεφτείτε το blog του Ελαιώνα για να δείτε περισσότερα στοιχεία, πίνακες, φωτογραφίες κ.λπ. http://elaionas.wordpress.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απόφαση της αναστολής τι σημαίνει για το γήπεδο του ΠΑΟ?

Θα υπάρξουν καθυσερήσεις στην κατασκευή ή πρόκειται και να μη πραγματοποιηθεί η κατασκευή?

Δηλαδή υπάρχουν παρανομίες?
Από ποιούς και γιατί?

Η Επιτροπή έχει τόσο μεγάλη δύναμη? Ποιο πολύ από το Βωβό και τον ΠΑΟ?

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Πολλά τα ερωτήματα αλλά βάσιμα. θα επιχειρήσω να απαντήσω επιγραμματικά:
α) Ουσιαστικά το ΣτΕ εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή αναστολής των έργων στο MALL του Βωβού. Αυτό δεν σημαίνει ότι όταν η συζήτηση πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο θα έχει την ίδια ή κάποια άλλη απόφαση.
β) Η αναστολή όμως είναι μια πληγή για το Δήμο Αθηναίων ο οποίος ουσιαστικά στήριξε, χωρίς να κρατάει καμία επιφύλαξη, την κατασκευή του MALL.
γ) Το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα "ντόμινο" εξελίξεων που θα οδηγήσει στην καθυστέρηση ή στην μη πραγματοποιηθεί η κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ δεν πρέπει να αποκλειστεί, αν και το βλέπω δύσκολο.
δ) το βέβαιο είναι ότι η Επιτροπή Πολιτών θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί και να επεμβαίνει και στα δύο έργα ΜALL και γήπεδο ΠΑΟ.
Περισσότερα στο http://elaionas.wordpress.com