Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

MONUMENTA Περιοδικό για την προστασία της φυσικής και της αρχικετονικής κληρονομιάς


Κλικάρετε στον τίτλο για να επισκεφτείτε το MONUMENTA,το περιοδικό για την προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ελλάδας και της Κύπρου. Το 3ο τεύχος είναι αφιερωμένο στην ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ/ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ. Το 2ο τεύχος ήταν αφιερωμένο στη ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ και το 1ο τεύχος στον ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ+ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ.
Το υπό έκδοση 4ο τεύχος είναι αφιερωμένο στα ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ/INDUSTRIAL REMNANTS.
MONUMENTA magazine for the protection of natural and architectural heritage in Greece and Cyprus (και στην αγγλική γλώσσα)
Σας συνιστούμε να ταξιδέψετε στο περιοδικό και να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στο άρθρο της Ελισάβετ Ιλιοπούλου (αρχιτέκτων) για το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με τα 15 παλιά λιθόκτιστα κτίρια.
Υπογράψτε για την σωτηρία του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.
Έχουμε επισημάνει στο άρθρο μας που δημοσιεύται στο blog "Τα στρατόπεδα στα αστικά κέντρα" ότι αυτά αποτέλεσαν α) Τον κυματοθραύστη στην τσιμεντοποίηση των πόλεων β)Πηγή ανάσας για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου γ)Μια λανθάνουσα δεξαμενή ελεύθερων χώρων. Ιδιαίτερα για το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου προτείνουμε το κτίριο του ΜΠΛΟΚ 15 που έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού Ιστορικό διατηρηταίο μνημείο από το 1987 να συντηρηθεί και να γίνει άμεσα το Μουσείο της Εθνικής μας Αντίστασης.
Με την ευκαιρία αυτή θα προτείνουμε στους συνεργάτες του περιοδικού MONUMENTA να καταγράψουν και να ασχοληθούν με τα εγκατελελειμμένα κτίρια του πρώτου ψυχιατρίου της χώρας μας, δηλαδή το ΨΝΑ του Δρομοκαϊτείου, και να εξεταστεί η δυνατότητα διάσωσής τους. (θα επανέλθουμε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: