Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

O τοπικός τύπος στο Χαϊδάρι


«ΑΝΑΛΥΣΗ» είναι ο τίτλος της νέας εφημερίδας που κυκλοφόρησε στο Χαϊδάρι. Σας είχαμε πληροφορήσει πριν από δύο εβδομάδες για την έκδοσή της. Εκδότης είναι ο κ. Χρήστος Δρούγκας, πρόεδρος του Α.Ο.ΘΡΙΑΜΒΟΣ (είχε εκδώσει το ομώνυμο έντυπο για λίγα τεύχη), πρώην δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ.Ντηνιακού και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Άρη Πανόπουλου το 2006. Στο πρώτο σημείωμά του ως εκδότης ο κ. Δρούγκας αναφέρει ότι δεν «έχει πολιτικές σκοπιμότητες» και πως μεγάλος στόχος είναι «να αναδείξουμε (η εφημερίδα εννοείται) προβλήματα και να βοηθήσουμε στην επίλυσή τους». Πρωτοσέλιδο – Φάκελος το «Νέο Δημαρχείο» όμως υπάρχουν και αρκετά «κουτσομπολιά» που αφορούν το Δήμο, τις υπηρεσίες κ.λπ.
«Το Χαϊδάρι ΣΗΜΕΡΑ» παρουσιάζει για πρώτη φορά στον τοπικό τύπο τόσο αναλυτικά το θέμα της Μονής Κλειστών η οποία φέρεται ως ιδιοκτήτης 19.000 στρεμμάτων στο Ποικίλο Όρος, στο ύψος της γέφυρας Σκαραμαγκά, πάνω από τη Λίμνη Κουμουνδούρου κ.λπ. Είναι αλήθεια ότι πριν από ενάμιση περίπου χρόνο η εφημερίδα «15 ημέρες» το είχε παρουσιάσει ως θέμα, όμως τώρα μαθαίνουμε ότι σύμφωνα με τη Μονή η «περιουσία αποκτήθηκε το 1783 από Τούρκο Πασά». Το ρεπορτάζ έχει βασιστεί στην έρευνα των δικηγόρων Κατερίνας Πετροπούλου και Τρύφωνα Δάρα. Χρήσιμα και ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζονται και πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από το ρεπορτάζ, ένα απ΄ αυτά είναι αν το Copa Copana παρουσίασε συμβόλαια του φερόμενου ιδιοκτήτη (Μονή Κλειστών) για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του.

«Ο Υπεύθυνος Πολίτης»
που καλύπτει θέματα της Δυτικής Αθήνας κυκλοφόρησε ανανεωμένος, με καλύτερη σχεδίαση και με δύο βασικά θέματα την α) την συνέντευξη του κ.Σόμπουλου (Προέδρου της ΕΣΗΕΑ) και β) τη συνέντευξη του Κώστα Φωτεινάκη και την παρουσίαση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Ένα από τα δυνατά στοιχεία της εφημερίδας είναι κάθε φορά το κύριο άρθρο του δ/ντή της εφημερίδας κ.Βασίλη Παπαδόπουλου, ανεξάρτητα από το εάν συμφωνεί κάποιος μαζί του ή όχι.
«Χαϊδάρι – η πόλη μας» κυκλοφόρησε σε μικρότερο σχήμα, με τις εσωτερικές σελίδες ασπρόμαυρες και σε καλύτερη σχεδίαση. Παρουσιάζει πολλές δράσεις του Δήμου Χαϊδαρίου και των συλλόγων της περιοχής και ένα άρθρο του κ. Τρύφωνα Δάρα, αν έχουμε ανάγκη από ήρωες. Συμφωνούμε ότι δεν έχουμε , και «αλίμονο σε όποιον λαό έχει ανάγκη από ήρωες», Μπέρλοτ Μπρεχτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: