Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Χωρίς εκπλήξεις η εισήγηση στο ΣτΕ για τον Ελαιώνα - Ανακοίνωση του ΠΑΟ - Συνέντευξη του νομικού συμβούλου των 131 κ.Παπαδάκη


Όπως αναμενόταν και χωρίς εκπλήξεις ο σύμβουλος κ.Σπύρος Μαρκάτης παρουσίασε την πρότασή του στην Ολομέλεια του Συμβούλιου Επικρατείας σχετικά με την αίτηση των 131 προσφευγόντων για τα έργα του Mall και των άλλων κατασκευών στον Ελαιώνα.
Η εισήγηση του κ.Μαρκάτη είχε κοινοποιηθεί προς τα ενδιαφερόμενα μέρη και έτσι δεν φάνηκε να αιφνιαδιάστηκε κανείς.
Η πλευρά των προσφευγόντων συμφώνησαν με τις θέσεις του εισηγητή, οι δε δικηγόροι της άλλης πλευράς προέβαλαν τα επιχειρήματά τους, τα οποία προφανώς ήταν γνωστά στον εισηγητή πριν την σύνταξη της πρότασής του, αλλά δεν θεωρήθηκαν ισχυρά.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μάλιστα φάνηκε προετοιμασμένη και αμέσως μετά έδωσε μια ψύχραιμη ανακοίνωση στο τύπο με τις θέσεις της.
Ο Νομικός σύμβουλος των 131 προσφευγόντων στο ΣτΕ κ.Κώστας Παπαδάκης μίλησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης στο ράδιο "Sentra" και έδωσε ενημερωτικά στοιχεία για τη διαδικασία αλλά και για την ουσία της προσφυγής. Κλικάρετε εδώ για να διαβάσετε τον τοποθέτηση του κ.Παπαδάκη.
Αν θέλετε διαβάστε και ένα άρθρο της Καθημερινής της Παρασκευής, είναι ιδαίτερα ενδιαφέρον. Εδώ...
--------
Πολίτες που συμμετέχουν στα κινήματα πόλης αλλά και στην Επιτροπή Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα υπογράμμισαν ότι "η μεγάλη συζήτηση που άνοιξε για την περιοχή του Αθηναϊκού Ελαιώνα ανοίγει το θέμα και για τα κινήματα πόλης του Αιγάλεω, του Περιστερίου, του Ταύρου και του Ρέντη. Ιδιαίτερα με τις δημοτικές εκλογές του 2010 ο Ελαιώνας των 9.300 στρεμμάτων θα πρέπει να αποτελέσει πρώτο στόχο στα προγράμματα των δημοτικών παρατάξεων."

Δεν υπάρχουν σχόλια: