Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για το νέο «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής» στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, 17/6/09



Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν ο «Περιβαλλοντικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου», ο « Όμιλος για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής στην Πετρούπολη, το Ποικίλο», ο «Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.»
Κύριοι Ομιλητές στην ημερίδα ήταν: Ελένη Πορτάλιου (Αν.Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π.), Νίκος Μπελαβίλας (Λέκτορας Πολεοδομίας Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π.) και ο Τάκης Γεωργακόπουλος (αρχιτέκτων, πρώην Πρόεδρος των Αρχιτεκτόνων).
Στην ημερίδα είχαν προσκληθεί όλοι οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια της Δυτικής Αθήνας, οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων, ο ΑΣΔΑ, τα κόμματα και οι κάτοικοι της περιοχής.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν οι: Παναγιώτης Λύκος (Αντ/χος Πολεοδομίας Περιστερίου, τοποθετήθηκε), Μαρία Τζιώτα (Α/χος Πολιτισμού Περιστερίου), Νίκος Σακούτης (Αντ/χος Πετρούπολης), Θοδωρής Λάπας (Αντ/χος Πετρούπολης), Κώστας Χριστόπουλος (Αντ/χος Πετρούπολης), Βασίλης Φιλίππου (Αντ/χος Πετρούπολης), Γρ.Πετράκης (Δ.Σ. Πετρούπολης), Σοφία Αλεξοπούλου (Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Περιστερίου «Ανάπλαση – Ενεργοί Πολίτες», τοποθετήθηκε), Γιάννης Ιγγλέσης (Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου, τοποθετήθηκε), Δημήτρης Μπίρπμας (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάπλαση – Αιγάλεω», τοποθετήθηκε), Δημήτρης Βίτσας (επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Χαϊδαρίου «Πολίτες σε Δράση»), Βάσω Καλφοπούλου (Αγία Βαρβάρα, «Συμπαράταξη για τον άνθρωπο και την πόλη»), Αριστερό Σχήμα Ιλίου, Γιάννης Σχίζας (Δ/ντης του περιοδικού ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ).
Παρέμβαση έκαναν: o Θοδωρής Κουτσοθεοδωρής από το «Συνασπισμό» και η Μελίτα Γκουρτζογιάννη από τους «Οικολόγους – Πράσινους».
Οι διοργανωτές της ημερίδας πήραν υπ΄ όψιν τους τις εισηγήσεις και τις παρεμβάσεις των ομιλητών, τις οποίες και θα αξιοποιήσουν υποβάλλοντας τις προτάσεις των συλλόγων προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το Ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας.
Κλικάρετε εδώ για να διαβάσετε την εισήγηση της Ελένη Πορτάλιου, εδώ την εισήγηση του Κώστα Φωτεινάκη και εδώ την εισήγηση του Ομίλου για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό στην Πετρούπολη το ΠΟΙΚΙΛΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: