Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Πάλι η μπάρα στη δασική περιοχή ήταν ανοικτή.... Το λουκέτο είχε κάνει φτερά... Οι αρμόδιοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους? Οι πυρκαγιές ξέσπασαν....


Τρίτη 16/6/09 απόγευμα, 6:45 - 8:15 μ.μ.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο...
Δύο χρόνια έγγραφα, καταγγελίες κ.λπ. να εφαρμοστεί η απόφαση του Περιφερειάρχη που απαγορεύει τη διέλευση των αυτοκινήτων και που προβλέπει την τοποθέτηση μπάρας...
Τελικά η μπάρα τοποθετήθηκε από τον ΑΣΔΑ.... Στην αρχή δεν είχε λουκέτο.... Μπήκε επιτέλους και το λουκέτο και κάποιοι σαν καλοί "οικοδεσπότες" το άνοιξαν. Ακολούθησαν καταγγελίες στην αστυνομία, στο δασαρχείο, στο δήμο Χαϊδαρίου κ.λπ.
Ξαναμπήκε το λουκέτο.... Και σήμερα δείτε την νέα κατάσταση...
Ανοικτή η μπάρα και το λουκέτο δεν υπάρχει πουθενά... Ξανά μανά τα ίδια. Ειδοποιήσαμε α) το δασαρχείο το οποίο ήρθε στο σημείο και μας διαβεβαίωσε ότι δεν άνοιξε την μπάρα β) την αστυνομία - περιμέναμε μια ώρα και δεν είδαμε κανέναν, ίσως να πήγε αργότερα όταν φύγαμε εμείς γ) το Γραμματέα του Δήμου Χαϊδαρίου και τη δημοτική αστυνομία. Αποτέλεσμα?
Αυτό που βλέπετε... Η μπάρα ανοικτή...
Μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης... Οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς θα αναλάβουν τις ευθύνες τους?

Και κάτι τελευταίο αλλά ιδιαίτερα σοβαρό. Όταν στη σημερινή εποχή λέμε για τον ενεργό ρόλο του πολίτη στα δημόσια πράγματα, όταν ζητάει ο Δήμος Χαϊδαρίου να συμμετέχουμε στην πυρασφάλεια (και συμμετέχουμε κάθε χρόνο - όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι με δική μας πρωτοβουλία) είναι απαράδεκτο ο υπεύθυνος της δημοτικής αστυνομίας όταν καταγγείλαμε δύο φορές τηλεφωνικά ότι η μπάρα είναι ανοικτή, και του ζητήσαμε να καταγράψει το γεγονός να μας λέει "δεν θα μας πείτε εσείς τι θα κάνω". Σαφώς του κλείσαμε το τηλέφωνο... Έχουμε μια ιστορία και μια παρουσία στα περιβαλλοντικά ζητήματα στο Χαϊδάρι και όχι μόνο στο Χαϊδάρι.
Δείτε εδώ την προηγούμενη ανάρτηση για το ίδιο θέμα...
Άραγε οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη, στον Υμηττό (ακόμα και χθες) δεν ευαισθητοποιούν κανέναν? Ούτε τους φοβίζουν?

Δεν υπάρχουν σχόλια: