Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Να αναζητηθούν ευθύνες - Ποιός άνοιξε την μπάρα? - Τέσσερις μόνο είχαν κλειδιά - Ποιος ξεκλείδωσε την κλειδαριά ασφαλείας?

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ο κόμπος έφτασε το χτένι...
Η μπάρα που είχε τοποθετηθεί από τον ΑΣΔΑ σε συνεργασία με το Δασαρχείο και είχε κλειδωθεί με λουκέτο ασφαλείας για να εμποδίζει τη διέλευση και την στάθμευση αυτοκινήτων και να ασφαλίζει τη δασική περιοχή δυστυχώς κάποιοι την άνοιξαν.
Ξεκλείδωσαν σαν καλοί ιδιοκτήτες το λουκέτο ασφαλείας, άνοιξαν την μπάρα με αποτέλεσμα στις 1:00 να έχουν σταθμεύσει πείπου 90 οδηγοί τα αυτοκίνητά τους για να πάνε στο γειτονικό Copa Copana (νεροτσουλήθρες).
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει απαγορευτεί στη συγκεκριμένη περιοχή με απόφαση του Περιφερειάρχη αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόζεται.
Την Κυριακή 31 Μαϊου είχαμε δεκάδες αυτοκίνητα πάλι στην περιοχή, αλλά η μπάρα τότε δεν ήταν κατεβασμένη και ασφαλισμένη (κλικάρετε εδώ για να δείτε την σχετική ανάρτηση). Το γεγονός το καταγγείλαμε στο δασονομείο, στο Δήμο, στον ΑΣΔΑ στην αστυνομία.
Σήμερα Σαββάτο 6 Ιουνίου 2009 περάσαμε δύο φορές στις 1:00 μ.μ. και στις 4:00 μ.μ. είδαμε αυτά που βλέπετε και εσείς στις παρακάτω φωτογραφίες:


Η μπάρα ανεβασμένη και το λουκέτο ασφαλείας ανοιγμένο, όχι παραβιασμένο..

Παρκαρισμένα Ι.Χ. στη δασική περιοχή.

Παρκαρισμένα Ι.Χ. στη δασική περιοχή.

Στις 4:00 μ.μ. η μπάρα εξακολουθεί να είναι ανεβασμένη αλλά το λουκέτο έχει τοποθετηθεί αυτή τη φορά στη θέση του (για να μη χαθεί?), χωρίς όμως να ασφαλίζει την μπάρα.
Τα μεγάλα ερώτηματα:
1. Ποιός ξεκλείδωσε την κλειδαριά και άνοιξε την μπάρα;
2. Πόσοι είχαν κλειδιά; Εμείς μάθαμε πως κλειδιά είχαν μόνο τέσσερις φορείς, η Πυροσβεστική, το Δασαρχείο, ο Δήμος Χαϊδαρίου και ο ΑΣΔΑ (το αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου δεν είχε). Να μας πούνε, πόσοι είχανε κλειδιά, μόνο αυτοί οι τέσσερις φορείς? να κάνουν έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες.

Πάντως και σήμερα Σάββατο ενημερώσαμε τους ίδιους φορείς, δηλαδή το Δήμο Χαϊδαρίου, το Δασαρχείο, τον ΑΣΔΑ και την αστυνομία.
Μήπως δεν έχουν καταλάβει κάποιοι τη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει σχέση με την ασφάλεια των οδηγών αλλά και της δασικής περιοχής;
Αχ βρε Σπύρο..... Όμως εμείς Dum Spiro Spero... ο αγώνας είναι μονόδρομος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: