Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΑΙΣΧΟΣ: Αν πιάσει πυρκαγιά στη δασική περιοχή του Ποικίλου Όρους, με τι επιχειρήματα θα απολογηθούν οι υπεύθυνοι?

(κλικάρετε επάνω στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν)

Αυτοκίνητα μπαινοβγαίνουν στη δασική περιοχή. Υπάρχει α) Η απαγόρευση του Περιφερειάρχη (δείτε την επόμενη φωτογραφία) β) Πρόσφατα τοποθετημένη μπάρα από τον ΑΣΔΑ ή οποία όμως δεν είναι κατεβασμένη, άρα δεν παίζει το ρόλο της γ) Απαγορευτική πινακίδα.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη απαγορεύεται η διέλευση Ι.Χ. Εγκρίνει δε μπάρα (υπάρχει σχέδιο στη 2η σελίδα) να τοποθετηθεί για να μην εισέρχονται τα οχήματα. Αλλά κανείς δεν εφαρμόζει την απαγόρευση!!!

Και στις δύο πλευρές του δασικού δρόμου σταθμευμένα Ι.Χ. Σε περίπτωση πυρκαγιάς μπορεί να περάσει πυροσβεστικό?

Σταθμευμένα Ι.Χ. κατά μήκος του δασικού δρόμου.

Η δασική περιοχή του Ποικίλου έχει μετατρεπεί σε χώρο πάρκινγκ.

Οικογένειες ανυποψίαστες αφού έχουν παρκάρει όπου βρήκαν στη δασική περιοχή κατευθύνονται προς την "ακτή".
---------------------
Καταγγέλλουμε: Οι εγκληματικές παραλήψεις μπορεί να δημιουργήσουν συνθήκες πυρκαγιάς στο Ποικίλο Όρος .
Κυριακή 31/5/09, ώρα 1:15 μ.μ., στη δασική περιοχή, στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους δεκάδες αυτοκίνητα εισέρχονται από την είσοδο του δασικού δρόμου και σταθμεύουν όπου βρουν, ανάμεσα στα δένδρα, στο δασικό δρόμο…
Εμείς έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας γιατί:
1. Από τον Ιούνιο του 2008 έχουμε επισημάνει το πρόβλημα.
2. Στις 10/6/08 στείλαμε επιστολή στο Δήμο Χαϊδαρίου με την οποία με τον πιο επίσημο τρόπο καταγγέλλουμε την είσοδο των Ι.Χ. στη δασική περιοχή.
3. Στις 15/6/08 μαζί με άλλους συμπολίτες μας κλείσαμε την είσοδο και γράψαμε με πανό: «Το Ποικίλο δεν είναι παρκινγκ». Το θέμα προβάλλεται στο τηλεοπτικό ΣΚΑΪ. Δύο μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. δίνουν συνέντευξη.
4. Καταθέσαμε τις προτάσεις γενικά για την πυροπροστασία στην περιοχή και κάναμε ιδιαίτερη αναφορά στη δασική περιοχή και στην παράνομη στάθμευση. (8/4/09)
5. Στη σύσκεψη που διοργάνωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου επισημάναμε το ίδιο πρόβλημα.

Καλούμε το Δασαρχείο Αιγάλεω, τον ΑΣΔΑ, το Δήμο Χαϊδαρίου, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία να παίξουν το ρόλο τους, διαφορετικά θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη για ότι συμβεί (πυρκαγιά, ατυχήματα κ.λπ)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μπάρα τελικά κατέβηκε και τοποθετήθηκε λουκέτο στις 2/6/09. Ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει καταβασμένη και πως θα παίξει τον ρόλο της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: