Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Πρόταση ενοποίησης υπαίθριων χώρων στο κέντρο του δήμου Χαϊδαρίου


Μη τρομάζετε, δεν είναι δική μας η πρόταση...
Είναι η διπλωματική εργασία, πρόταση της κας Μαρίας Πολίτου, στη σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ (2002)
Κλικάρετε ΕΔΩ για να δείτε και άλλες φωτογραφίες!!!

Περίληψη της πρότασης: "Το κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου διασπάται από τον κυκλοφοριακό κόμβο της Λ. Καβάλας και τον κεντρικό δρόμο του Δήμου. Την ήδη υψηλή πυκνότητα κοινωνικού εξοπλισμού γύρω από τον εν λόγω κόμβο, έρχονται να ενισχύσουν και κάποιες προγραμματισμένες επεμβάσεις στην περιοχή. Η ανάγκη λοιπόν ενοποίησης στην περιοχή αυτή, είναι προφανής. Προσεγγίζοντας το θέμα πολεοδομικά, κυκλοφοριακά, ορίζω την περιοχή επέμβασης. Στη συνέχεια προχωρώ σε μία πολλαπλή ανάγνωση του "τόπου", και προτείνω την ανάλογη ενοποιητική χειρονομία."

Η ανάρτηση συνδέεται και με το κυκλοφορικό που ασχολούμαστε όλες αυτές τις μέρες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακινήσεων - κινητικότητας και σιγά σιγά οδηγούμαστε στην αλλαγή της θεματολογίας μας.
----------------
Το επόμενο θέμα που θα αναρτήσουμε: Σκαραμαγκάς και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα και έχει σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις και τις απειλές περί καταγγελίας της σύμβασης, εκ μέρους των Γερμανών ιδιοκτητών, για την κατασκευή των υποβρυχίων, με αποτέλεσμα να μπει "λουκέτο" και να μείνουν άνεργοι 1.400 εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: