Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Τα τραπεζοκαθίσματα και οι καφετέριες έχουν "καταλάβει" δρόμους και πλατείες της Πόλης. Ο Λόφος του Προφήτη Ηλία είναι "υπό κατάληψη" Ι.Χ.&τραπεζιών


(Φωτογραφία αρχείου: Καλοκαίρι 2008 στον πεζόδρομο της Καραΐσκάκη, υπάρχουν και χειρότερα)

Όλοι θέλουμε να συναντάμε τους φίλους μας για καφέ σε όμορφους χώρους με θέα. Όμως υπάρχει και ένα όριο. Η κατάληψη των δημόσιων χώρων από τα καταστήματα ψυχαγωγίας, με νόμιμο ή με αυθαίρετο τρόπο έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22/9/09)ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου κατέθεσε υπόμνημα στο Δήμο Χαϊδαρίου όπου μεταξύ των άλλων υπογράμμιζε το φαινόμενο, πρότεινε έλεγχο και "απελευθέρωση" των δημόσιων χώρων και την μη έκδοση νέων αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Διεκδικούμε την Πόλη μας - "Η φέρουσα ικανότητα της πόλης" δεν αντέχει περισσότερες καφετέριες σε συγκεκριμένες περιοχές στο Χαϊδάρι κ.λπ.
Κλικάρετε ΕΔΩ για να διαβάσετε το υπόμνημα του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

Για το πως ορίζεται ο Δημόσιος Χώρος και το πρόβλημα της "κατάληψης" πλατειών, πεζοδρόμων κ.λπ. διαβάστε την ενδιαφέρουσα έρευνα της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ.
Κλικάρετε ΕΔΩ.....
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. θα διοργανώσει άμεσα εκδήλωση με θέμα "Να υπερασπίσουμε και να δώσουμε ζωή στους δημόσιους χώρους της πόλης"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Bravo gia allh mia fora.