Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Τα έργα στην Ιερά Οδό ξεκίνησαν τον Νοέμβριο αντί τον Μάρτιο του 2009 και θα ολοκληρωθούν σε 18 μήνες-Μια χαμένη ευκαιρία να γίνει ποδηλατόδρομος.


[Φωτογραφία αρχείου, μετά από ανατροπή Ι.Χ.]
Για το θέμα της Ιεράς Οδού και τη σωρεία ανατροπών αυτοκινήτων στο ύψος του Χαϊδαρίου, εκκλησία "Παναγίτσα", έχουμε γράψει (και πολλοί άλλοι) επανειλημμένως.
Μόνο το 2008 είχαν καταγραφεί 180 ανατροπές αυτοκινήτων!!! στο συγκεκριμένο σημείο.
Επιτέλους τα έργα παρέμβασης ξεκίνησαν, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, και θέλουμε να ελπίζουμε ότι το πρόβλημα των ανατροπών λόγω της κλίσης του οδοστρώματος θα αντιμετωπιστεί (αν και έχουμε κάποιες επιφυλάξεις).
Το κόστος της "ανάπλασης" θα υπερβεί τα 2 εκατομμυρίων ευρώ και προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.
Ωστόσο άλλη μία ευκαιρία χάθηκε για να δημιουργηθεί στην Ιερά Οδό ποδηλατόδρομος όπως είχε διακηρυχθεί από το 1991, 1997 και τελευταία φορά το 2008.
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. πριν ξεκινήσουν οι εργασίες έκανε παρέμβαση στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ΑΣΔΑ, Δήμο Χαϊδαρίου (έστειλε επιστολές - κλικάρετε ΕΔΩ) για να γίνει παράλληλα με τα άλλα έργα και ποδηλατόδρομος, σύμφωνα με τις εξαγγελίες... Όμως "ούτε φωνή, ούτε ακρόαση". Καμία απάντηση.
Έτσι άλλη μια ευκαιρία χάθηκε...
Θα υποστούμε τόση μεγάλη ταλαιπωρία για ενάμιση χρόνο, αλλά ποδηλατόδρομο δεν θα έχουμε. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά όλα γίνονται για το Ι.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: