Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Δυσοσμία και Ρύποι από τα ΕΛΠΕ Ασπρ. - Καταγγελία στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος - Απαιτούμε απαντήσεις και ελέγχους στο "πεδίο" ....




[Οι φωτογραφίες με τα ευγενή "αέρια" είναι από τη Διαρκή Κίνηση Χαϊδαρίου 30/10/09]

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει τους αναγνώστες μας καταγγείλαμε και φέτος προφορικά και γραπτά τη δυσοσμία που προέρχεται από τα ΕΛΠΕ. (Κλικάρετε ΕΔΩ για να δείτε σχετικές αναρτήσεις)
Το έγγραφο που διαβάζετε στην ανάρτηση (κλικάρετε επάνω για να μεγεθυνθεί)είναι η επιστολή των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Π.)προς τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου με την οποία ζητούν, μετά την καταγγελία μας, στοιχεία για συγκεκριμένες τιμές. Τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου προφανώς θα απαντήσουν...

Εμείς όμως δεν αρκούμαστε στις απαντήσεις των ΕΛΠΕ και στα στοιχεία που θα δώσουν στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Απαιτούμε να γίνονται τακτικοί έλεγχοι από τους Ε.Π. και να μην αρκούνται στα στοιχεία που δίνουν τα ίδια τα ΕΛΠΕ, και μάλιστα μετά από καταγγελίες πολιτών. Ακόμα και πρόστιμα να επιβληθούν - δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν συμφωνούμε με την αρχή ο έχων "ρυπαίνων πληρώνει" αλλά με την αρχή "να μην υπάρχουν ρύποι".

Υπενθυμίζουμε ότι και το 2008 είχαμε κάνει παρόμοια καταγγελία για τη δυσοσμία και η απάντηση που πήραμε ήταν ότι βάση της επεξεργασίας που έγιναν από τα στοιχεία που προσκόμισαν τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου στους Ε.Π. οι τιμές ήταν στα φυσιολογικά επίπεδα.
Απαιτούμε α)Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος να είναι ανεξάρτητη αρχή β) Να υπάρχουν σε καθημερινή βάση έλεγχοι σε όλο το Θριάσιο γ) Εγκατάσταση μόνιμου κλιμακίου Ε.Π. στην περιοχή δ)Μέτρα για την μη εκπομπή ρύπων και όχι μόνο πρόστιμα (σε περιπτώσεις που επιβάλλονται).

Δεν υπάρχουν σχόλια: