Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Να θεραπευτούν οι πληγές του Ποικίλου Όρους/ Μέρος Γ΄: Η Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω.


[Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω με θέα τον Σκαραμαγκά (2003)- Ανοιχτή πληγή - Στο βάθος επάνω από το μικρό τούνελ περνάει η αρχαία Ιερά Οδός!!!]

[Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω στην αντίθετη κατεύθυνση από την προηγούμενη φωτογραφία (2003)- στο βάθος ο Ασπρόπυργος]

Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω:

• Δεν είναι τυχαίο που επιλέξαμε να έχουμε μόνιμα στο κάτω μέρος του blog τη φωτογραφία της Δ.Π.ΑΙΓ. Η φωτογραφία είναι από το Φθινόπωρο του 2003. Το έργο με δύο λόγια είχε προγραμματιστεί να έχει άλλη κατεύθυνση στο ύψος της Λ.Αθηνών, άλλαξε στην πορεία σχεδιασμό (κάποιοι που ξέρουν λένε καλώς και άλλαξε γιατί αν περνούσε πάνω από την μικρή ακτή Σκαραμαγκά με γέφυρα θα υποβάθμιζε τελείως την ακτή και την πρόσβαση στη θάλασσα) αλλά «ξέχασαν» να ενημερώσουν τους χρηματοδότες, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι η Ε.Ε. σταμάτησε τη χρηματοδότηση του έργου γιατί άλλο είχαν εγκρίνει και άλλο στην πράξη είδαν να υλοποιείται.
• Στη συνέχεια προφανώς δεν υπήρχαν ίδιοι εθνικοί πόροι για να συνεχιστεί το έργο, προέκυψε και η προσφυγή στο ΣτΕ μιας κυρίας που την κέρδισε (υπεράσπισε την περιουσία της στο βουνό!) και έτσι από το 2003 η κατάσταση παραμένει στάσιμη.
• Στάσιμη σημαίνει ότι δεν προχωράει το έργο, δεν προχωράει και η θεραπεία, δηλαδή η περιβαλλοντική αποκατάσταση.
• Μαθαίνουμε ότι προγραμματίζεται νέα παρέμβαση με νέους οδικούς άξονες στην περιοχή Σχιστό Σκαραμαγκά (όρος Αιγάλεω), Λ.Αθηνών (από Δαφνί μέχρι Ασπρόπυργο) και στο ύψος της υπάρχουσας γέφυρας (μετά την Αφαία) προς το Ποικίλο Όρος. Χωρίς να γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες προβλέπουμε ότι πάλι θα την «πληρώσει το βουνό» και γι΄ αυτό διαφωνούμε. Το μόνο που αποδεχόμαστε είναι η ολοκλήρωση του έργου της Δ.Π.ΑΙΓ. για να προχωρήσει η περιβαλλοντική αποκατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: