Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Το ρεπορτάζ του xpolis για το τσιγγανάκι που βρέθηκε νεκρό, πλακωμένο από τα σκουπίδια, αναρτήθηκε από δεκάδες bloggers...


[H φωτογραφία είναι από την ανάρτηση του TVXS 28/12/09]
Είναι γεγονός ότι η ευαισθησία πολλών bloggers ξεπερνάει αυτό που λέμε "πολιτεία ή κράτος". Δεκάδες bloggers αναπαρήγαγαν την ανάρτηση για το τσιγγανόπουλο που βρέθηκε πλακωμένο από τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων.
Όπως είχαμε γράψει στην προηγούμενη ανάρτηση το πρόσφατο περιστατικό δεν είναι το μόνο...
Δείτε ΕΔΩ την ανάρτηση και το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Κωνσταντίνου στο TVXS και νέες δηλώσεις του διαχειριστή του xpolis που δεν αναφέρονται σε προηγούμενες αναρτήσεις του blog μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για λόγους ηθικής τάξης.

Το "ρεπορτάζ" που λέτε ότι έχετε κάνει για το φρικτό θάνατο του παιδιού, στο ΧΥΤΑ, είναι "παρμένω" από τη σελίδα http://magoulaonline.gr/2009/12/5804/. Στη συγκεκριμένη σελίδα η ανάρτηση έγινε στις 23/12 ενώ στη δική σας στις 25/12. Καλό θα είναι να γράφονται οι πηγές, ώστε το ταξίδι στο διαδύκτιο να μην "σκεπάζεται", από τις προσωπικές φιλοδοξίες για αυτοπροβολή του καθενός.

Θεωρώ αυτονόητο μεταξύ των bloggers να υπάρχει στήριξη.

Ευχαριστώ.

Α.Α.

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Η μέχρι τώρα διαδρομή του blog xpolis αποδεικνύει ότι οποιαδήποτε είδηση, φωτογραφία κ.λπ. είναι από κάποια άλλη πηγή ρητά αναφέρεται.
Πρόσφατο παράδειγμα οι "πέρδικες", τελευταία ανάρτηση που αναφέρεται ότι η φωτογραφία είναι από το "Αιγάλεω" (έχουμε μάλιστα και το link) και στην ίδια ανάρτηση από το περιοδικό ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ.
Η αμέσως παρακάτω ανάρτηση "που είναι από το Μαύρο Γάτο" έχει χρησιμοποιηθεί αφού ενημερώσαμε τον blogger.
Στο παρελθόν έχουμε χρησιμοποιήσει ειδήσεις από το Magoula on Line κάνοντας αναφορά στην πηγή και συνδέοντάς την με link, όπως το έχουμε κάνει με το TVXS, το Πράσινο Χαμομηλάκι, το Βουρκάρι, Τα νέα της Πετρούπολης, τη Διαρκή Κίνηση, τον Κορυδαλλό κ.ά.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη είδηση για το τσιγγανάκι και το ΧΥΤΑ θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η πληροφορία προέρχεται από εργαζόμενο στο χώρο των απορριμάτων, όπως και οι άλλες πληροφορίες που αναφέρουμε. Και μια λεπτομέρεια: H ανεύρεση του πτώματος του μικρού έγινε μετά από αναζήτηση της οικογένειάς του, διαφορετικά δεν υπήρχε καμία περίπτωση να βρεθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.
Μετά από τα παραπάνω, θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι διευκρινήσεις μας είναι επαρκείς για να λυθεί η οποιαδήποτε παρεξήγηση. Εάν την πληροφορία την παίρναμε από το MoL δεν θα είχαμε κανένα λόγο να το αποκρύψουμε.
Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι δεχόμαστε πλήθος πληροφοριών απ΄ όλη την Αττική, αλλά και απ΄ όλη την Ελλάδα, κάποιες απ΄ αυτές τις αναρτούμε, κάποιες όχι, γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα (τον χρόνο, το blog δεν είναι επαγγελματικό). Η συμμετοχή μας στο Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης αλλά και στα περιβαλλοντικά, οικολογικά, αυτοδιοικητικά δρώμενα επί δεκαετίας μας κάνει δέκτες πολλών πληροφοριών.

Με εκτίμηση στο έργο σας.
Κώστας Φωτεινάκης