Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ: ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 10ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΣΤΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΖΩΝΗ Β ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ


[Το Ποικίλο Όρος από την πλευρά του Ασπρόπυργου, πάνω από την Λίμνη Κουμουνδούρου, συνέχεια της Περιφερειακής Αιγάλεω]

Συνέχεια της ενημέρωσης και της ανάρτησης σχετικά με τη Συνέντευξη Τύπου που συνδιοργάνωσαν οι τρεις Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι Περιστερίου (είχε την πρωτοβουλία), Πετρούπολης και Χαϊδαρίου αποφασίστηκε το παρακάτω ψήφισμα το οποίο καλούμε, όποιος φορέα, κόμμα, άτομο, δημοτική παράταξη και κάθε πολίτη να το προσυπογράψει (στο τέλος της ανάρτησης μπορεί να γράψει όνομα, φορέα, ιδιότητα, στοιχεία επικοινωνίας ή να στείλει mail xpolis@gmail.com).
-----------------
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/3/2010

ΘΕΜΑ : ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 10Ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΣΤΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΖΩΝΗ Β ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ

Εμείς οι φορείς και οι πολίτες που συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, σήμερα 14/03/2010 και μετά από πρόσκληση των : Περιβαλλοντικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου, «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» Χαϊδαρίου και «Το Ποικίλον» Πετρούπολης, αποφασίσαμε τα παρακάτω:

Θεωρούμε ιδιαίτερα θετική την θέση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ότι δεν είναι δυνατή η ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος για το 10ο Λύκειο, στην έκταση που έχει αγοραστεί για το σκοπό αυτό από τον ΟΣΚ, επειδή η έκταση αυτή αφενός είναι δασική και προστατεύται ως τέτοια από τους σχετικούς νόμους, αφετέρου δεν είναι ενταγμένη στον πολεοδομικό ιστό της πόλης.
Σημειώνουμε ότι οποιαδήποτε μεταβολή της κατάστασης προστασίας του βουνού με σκοπό τη νομιμοποίηση της ανέγερσης, θα δημιουργούσε δυσμενές προηγούμενο και για άλλες προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας. Η κερκόπορτα που θα άνοιγε σε μια τέτοια περίπτωση θα ναρκοθετούσε τις προσπάθειες προστασίας του περιαστικού πράσινου σε όλο το λεκανοπέδιο, τη στιγμή που εκκρεμούν παρόμοιες διεκδικήσεις τόσο στην Πεντέλη, Υμηττό αλλά και στην Πάρνηθα.
Επισημαίνουμε ότι, οι όποιες πιεστικές αστικές ανάγκες δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να χρησιμοποιούνται σαν άλωθι για την άλωση των ελεύθερων χώρων και των χώρων πράσινου, που αποτελούν τους πνεύμονες των πόλεων. Αυτό έγινε ιδιαίτερα αναγκαίο μετά τις πυρκαγιές της Πάρνηθας και της ΒΑ Αττικής.
Θεωρούμε ιδιαίτερα θετική την πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων του 10ου Λυκείου, για ανέγερση του κτιρίου εντός του ήδη υπάρχοντος χώρου του σχολείου. Αυτό πρέπει να υλοποιηθεί επειγόντως, λόγω των πραγματικά πιεστικών αναγκών που αντιμετωπίζει το σχολείο.
Επιμένουμε ότι το Ποικίλο όρος, πρέπει να τύχει απόλυτης προστασίας σε όλη την έκταση του, σύμφωνα με την ΧΑΡΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ, την οποία συνέταξαν οι τρεις περιβαλλοντικοί Σύλλογοι, και την οποία έχουν αποδεχτεί και συνυπογράψει πλήθος φορέων.
Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια αλλαγής του καθεστώτος προστασίας περιοχών του βουνού, με οποιαδήποτε προσχήματα
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπίσουμε με κάθε κινηματικό και νομικό τρόπο το δασικό χαρακτήρα του Ποικίλου Όρους.

Οι υπογράφοντες φορείς και κάτοικοι:

Δεν υπάρχουν σχόλια: