Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Το νέο "ΠΔ για την προστασία του Υμηττού" - "Προπομπός, πρότυπο" για τους ορεινούς όγκους της Αττικής (και για το Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο?)


[Γραφική αποτύπωση:Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ 20/4/2010]

Δόθηκε στη δημοσιότητα (19/4/2010) για δημόσια διαβούλευση το σχέδιο ΠΔ για την Προστασία του Υμηττού. Δείτε τη σχετική σύνδεση του ΥΠΕΚΑ.
Σύμφωνα με το εισηγητικό "Η Υπουργός υπογράμμισε τη σημασία του ΠΔ και το χαρακτήρισε προπομπό και πρότυπο για την προστασία όλων των ορεινών όγκων της Αττικής, όχι μόνο διότι φιλοξενούν πολύτιμα οικοσυστήματα, αλλά και επειδή προσφέρουν αναντικατάστατες οικολογικές υπηρεσίες σε όλους."

Άρα το ΠΔ για τον Υμηττό, από τη στιγμή που θα λειτουργήσει ως "προπομπός και πρότυπο" για τους ορεινούς όγκους όλης της Αττικής, τίθεται προς δημόσια διαβούλευση όλων των πολιτών και των φορέων της Αττικής. Άρα και του ΑΣΔΑ και των Δήμων και των Περιβαλλοντικών Φορέων.

Αν και είναι νωρίς, μια πρώτη αξιολόγηση θα ήταν χρήσιμη. Εμείς από πλευράς μας έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με συναγωνιστές μας στον Υμηττό (αλλά και δασολόγους) και θα έχουμε μια πρώτη εκτίμηση σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: