Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Σχέδιο Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού - Πρώτα σχόλια από Συνασπισμό και Οικολόγους Πράσινους


[ο Χάρτης είναι από το ΥΠΕΚΑ]

Είχαμε παρουσιάσει την πρόταση του ΥΠΕΚΑ για διαβούλευση του νέου Π.Δ. για τον Υμηττό και είχαμε σημειώσει ότι Σύμφωνα με το εισηγητικό "Η Υπουργός υπογράμμισε τη σημασία του ΠΔ και το χαρακτήρισε προπομπό και πρότυπο για την προστασία όλων των ορεινών όγκων της Αττικής, όχι μόνο διότι φιλοξενούν πολύτιμα οικοσυστήματα, αλλά και επειδή προσφέρουν αναντικατάστατες οικολογικές υπηρεσίες σε όλους."
Άρα το ΠΔ για τον Υμηττό, από τη στιγμή που θα λειτουργήσει ως "προπομπός και πρότυπο" για τους ορεινούς όγκους όλης της Αττικής, τίθεται προς δημόσια διαβούλευση όλων των πολιτών και των φορέων της Αττικής. Άρα και του ΑΣΔΑ και των Δήμων και των Περιβαλλοντικών Φορέων.

Τα νεώτερα είναι ότι α)ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ σχολίασαν κατ΄ αρχάς την πρόταση (την θεωρούν βελτιωμένη σε σχέση με εκείνη της προηγούμενης κυβέρνησης, ωστόσο και στο νέο ασκούν κριτική) β)την Τρίτη 27/4/2010 συνεδριάζει η Διαδημοτική Επιτροπή για την Προστασία του Υμηττού (συμμετέχουν φορείς και Δήμοι) για μια πρώτη αξιολόγηση.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των:
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς της Οικολογίας και των Κινημάτων
ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: