Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ανατριχιαστικές πληροφορίες για τα νοσοκομειακά απόβλητα στο Αττικό/ Απειλές για τη ζωή τους δέχονται οιΕπιθεωρητές Περιβάλλοντος


Με αφορμή την παράνομη διακίνηση νοσοκομειακών αποβλήτων στο νοσοκομείο Αττικό η Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Μαργαρίτα Καραβασίλη κατέθεσε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος ανατριχιαστικές πληροφορίες για το κύκλωμα:
1. «τα επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα τα βρίσκουμε στον υδροφόρο ορίζοντα, στο έδαφος και στα τρόφιμα».
2. «Η μεταφορά γινόταν με κοντέινερ, σε θερμοκρασία ατμόσφαιρας 20-25 βαθμούς ενώ θα έπρεπε να μεταφέρονται σε θερμοκρασία 4-5 βαθμούς για να μην έχουμε φαινόμενα αποσύνθεσης και χημικές διεργασίες τέτοιες που επαυξάνουν την επικινδυνότητα. Τα μετέφεραν σε σακούλες οι οποίες δεν ήταν της ποιότητας που ορίζει η νομοθεσία, σχίζονταν και είχε γεμίσει η αυλή ακόμα και με υπολείμματα από όργανα...»
3. «Τα κοντέινερ, τα οποία είχε το νοσοκομείο «Αττικό» επίσης δεν ήταν ψυγεία. Από ότι φάνηκε δε τελικά, δεν υπήρχε καν σύμβαση με την εταιρία, εδώ και τρία χρόνια. Υπάρχουν βεβαίως και άλλα σκάνδαλα, γιατί αυτοί που έχουν την εταιρία που έκανε τη μεταφόρτωση, έχουν καταδικασθεί πολλάκις για παράδοση αυτών των νοσοκομειακών αποβλήτων ως καύσιμα. Έχουν τρεις καταδίκες στις πλάτες τους»
4. «Καλέσαμε την αστυνομία και τον εισαγγελέα και άργησαν πάρα πολύ να έρθουν. Αναγκάστηκα να παρέμβω εγώ η ίδια με τηλέφωνα, με το γραφείο του κ. Χρυσοχοϊδη για να φτάσει η αστυνομική δύναμη, γιατί η τοπική αστυνομία δεν ήθελε να παρέμβει. Το θέμα ερευνάται πλέον και ποινικά πέραν από τα πρόστιμα που θα βάλουμε. Αυτή η εταιρία δεν θα ξαναδουλέψει εκεί» (σ.σ.Ποια αστυνομία άραγε, του Χαϊδαρίου;)
Περισσότερα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Με αφορμή το ίδιο θέμα είχαμε αναρτήσει σχετικό σχόλιο και είχαμε δώσει συγχαρητήρια στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.
-----------
Το πρόβλημα των νοσοκομειακών αλλά και τοξικών αποβλήτων είναι ακόμα μεγαλύτερο... Έχουμε την αίσθηση ότι η διακίνηση των νοσοκομειακών αποβλήτων στο Αττικό είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: