Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Ο «νόμος της σιωπής» επικρατεί στον Ασπρόπυργο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων. Οι αρχές διερευνούν τα αίτια πυρκαγιάς!!!


[Φωτογραφία από το www.in.gr]


[Φωτογραφία από το διαδίκτυο]

Την Παρασκευή 6/8/2010 ημέρα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού, σημαντικής γιορτής του Δήμου Ασπροπύργου λόγω της ομώνυμης εκκλησίας που βρίσκεται σ΄ ένα μικρό λοφίσκο επί της Λ.Αθηνών, σε απόσταση αναπνοής από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, ξέσπασε μια πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης της περιοχής.

Επιλέξαμε δύο παρουσιάσεις της είδησης που βασίζονται στη βασική πηγή που είναι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Διαβάστε ΕΔΩ την είδηση από το in.gr και ΕΔΩ από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Απ΄ότι θα διαπιστώσετε δεν αναφέρεται στα ρεπορτάζ ούτε η εταιρεία, ούτε οι αιτίες, ούτε και οι συνέπειες που μπορεί να έχει στην υγεία η καύση των πλαστικών.

Τη Δευτέρα 9/8/2010 διαβάσαμε στο site του ΣΚΑΪ την εξής είδηση:
[«Ομερτά» στον Ασπρόπυργο - Ο «νόμος της σιωπής» επικρατεί στον Ασπρόπυργο σε ό,τι αφορά την διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων. Tα αίτια της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε σε μονάδα του Ασπρόπυργου που ασχολείται με τη διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών όπως και επικίνδυνων ή μη αποβλήτων, διερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Όπως είχε επισημάνει ο ΣΚΑΪ στην περιοχή του Ασπρόπυργου επικρατεί ο «νόμος της σιωπής» σε ό,τι αφορά τον τρόπο διαχείρισης των συγκεκριμένων υλικών.]

Όμως ιδιαίτερη αποκαλυπτικό είναι το ραδιοφωνικό ρεπορτάζ της ίδιας ημέρας του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ. Στο ρεπορτάζ ακούσαμε πολλά και ανησυχητικά α) Γιατί δεν αναφέρεται το όνομα της εταιρείας που διαχειρίζεται ανακυκλώσιμα υλικά β) "Κάποιοι άνοιξαν το στόμα τους" γ) Ευθύνες του προηγούμενου Δ/ντη της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κ.λπ. δ) Η εταιρεία διαχειρίζεται και τη λάσπη από την Ψυτάλλεια ε) Ο ρόλος του "μπάρμπα από την Κορώνη".
ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: