Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Προσωρινή αναστολή των οικοδομικών εργασιών στην καμένη περιοχή γύρω από το ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας

Οι πολίτες όταν αγωνίζονται με συνέπεια και έχουν τεκμηριωμένες θέσεις ανατρέπουν δυσμενή για το περιβάλλον εξελίξεις ή το λιγότερο περιορίζουν το κακό.
Για το θέμα της εξαίρεσης από την αναδάσωση των 62,5 στρεμμάτων πέριξ του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας είχαμε κάνει σχετική ανάρτηση. Διαβάστε ΕΔΩ...
Στη συνέχεια μετά την καταγγελία της κας Στεφανίας Λυγερού, μέσω της νομικής οδού κινήθηκαν παράλληλα ο Κώστας Διάκος (υποψήφιος Περιφερειάρχης), μέλη του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης που είχαν κάνει και προσφυγή στο ΣτΕ το 2007 όταν "όλη η φύση" ησύχαζε, και οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής (αυτές τις πρωτοβουλίες γνωρίζουμε αυτές και αναφέρουμε).

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Ε.ΔΑΣ.Α, ο Πρόεδρος του Ε' Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών διέταξε την αναστολή των οικοδομικών εργασιών. Περισσότερα στο κείμενο που ακολουθεί... Κλικάρετε επάνω για να μεγεθυνθεί... ή κλικάρετε ΕΔΩ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ - ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ 62,5 στρέμματα. Το παλιό και εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην Πάρνηθα, λίγο πριν την Αγία Τριάδα - στην είσοδο του δασικού δρόμου που οδηγούσε στο γήπεδο του ΣΕΓΑΣ - με πρόσφατη απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής προορίζεται να συντηρηθεί και να λειτουργήσει, που σημαίνει άλλος ένας "μαγνήτης" Ι.Χ. στον Εθνικό Δρυμό...


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε!
Κι εδώ η ιστοσελίδα του ΕΔΑΣΑ με το δελτίο τύπου 27 Αυγούστου
http://www.edasa.gr/deltio_tupou.27-8.2010.html

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Ναι αλλά με εμπλουτισμένη εισαγωγή...