Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ. Χαϊδαρίου στο ATTIKO ΜΕΤΡΟ: Θέλουμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ/ Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου


14/9/2010

Προς: Αττικό Μετρό

Κοινοποίηση: α) Δήμοι: Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού, Νίκαιας β) ΜΜΕ γ) Συλλόγους – Σωματεία - Φορείς

ΘΕΜΑ: Θέλουμε το ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ – Να λειτουργήσει άμεσα η στάση Χαϊδάρι/ 16 -22 Σεπτεμβρίου 2010: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου ανοίγει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, στο διάστημα της οποίας προβάλλονται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα δικαιώματα των Πεζών – των ΑΜΕΑ και των ποδηλατών στην πόλη.

Δυστυχώς η Δυτική Αθήνα παραμελείται:

1. H στάση «Χαϊδάρι» του ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω δεν έχει δοθεί σε λειτουργία, παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμη. Η μη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι θα λειτουργήσει ως «ντόμινο» καθυστερήσεων της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στους επόμενους σταθμούς Αγία Βαρβάρα – Κορυδαλλό – Νίκαια. Η στάση «Χαϊδάρι» θα εξυπηρετήσει χιλιάδες κατοίκους της Δυτικής Αθήνας από τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες στα Νοσοκομεία ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, Γενικό Δυτικής Αττικής, καθώς και τους δημότες και εργαζόμενους στο Δημαρχείο Αιγάλεω. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κος Δημήτρης Ρέππας επικαλούμενος τα διάφορα πολιτικά (και οικονομικά) παιχνίδια με τη SIEMENS, δήλωσε ότι ο σταθμός Χαϊδάρι θα λειτουργήσει την Άνοιξη του 2011. Η γραμμή δημοπρατήθηκε το 2004 με προοπτική να λειτουργήσει το 2008. Από το 2008 πήγαμε στο 2009, μετά τον Μάρτιο του 2010 και τώρα τον Μάρτιο του 2011 (και βλέπουμε). Ζητάμε να λειτουργήσει ο σταθμός Χαϊδάρι άμεσα, είναι έτοιμος. Το μόνο που δεν υπάρχει είναι το σύστημα τηλεδιοίκησης των νέων σταθμών. Εμείς δεν θα πληρώσουμε τη «νύφη» και τα παιχνίδια με τη SIEMENS.
2. Για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ από τον Άγιο Αντώνη, στους επόμενους σταθμούς «Περιστέρι», «Ανθούπολη», δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα. Καμία δέσμευση, κανένα έργο.

Απαιτούμε να επιταχύνετε τις εργασίες και τις διαδικασίες επέκτασης και λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ ΔΥΤΙΚΑ. Εμείς κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στη Δυτική Αθήνα δεν είμαστε «πολίτες Β΄ κατηγορίας».

Κώστας Φωτεινάκης - Πρόεδρος / Κατερίνα Σταθακοπούλου - Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: