Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η διάσωση των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή είναι νίκη της ανθρωπότητας... Σημαντικό ρόλο από την αρχή έπαιξε η αλληλεγγύη όλου του κόσμου...



Η αλληλεγγύη των συναδέλφων των 33 μεταλλωρύχων εγκλωβισμένων έπαιξε μεγάλο ρόλο τόσο στο πρώτο στάδιο του εντοπισμού, όσο και στην επιχείρηση διάσωσης. Οι συνάδελφοί τους απαίτησαν από την πρώτη στιγμή να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων που είχαν "παγιδευτεί" εντός της γης σε βάθος 700 μέτρων και φυσικά όχι με δική τους ευθύνη. Το μεταλλείο είχε κλείσει για χρόνια και επαναλειτούργησε χωρίς να παρθούν μέτρα συντήρησης και στήριξης των στοών.
Η διάσωση των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή, μετά από 68 μέρες παραμονής στα έγκατα της γης σε βάθος 700 μέτρων, είναι μια νίκη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Διαβάστε και μια συγκλονιστική πράξη συναδέλφωσης, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού από Έλληνες μεταλλωρύχους "περίπου 200 Έλληνες μεταλλωρύχοι, συμπαραστεκόμενοι στους απεγκλωβισμένους πλέον συναδέλφους τους στο μεταλλείο στο Copiapo της Χιλής. Με μια πρωτοβουλία ανθρώπινη που το καλύτερο και ίσως πλέον πολυδάπανο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δεν μπορούσε να συλλάβει.
Με μια λιτή επιστολή –10 γραμμές συνολικά– οι εργαζόμενοι της ΕΛΜΙΝ, μιας εταιρείας μάλλον άγνωστης στο ευρύ κοινό, απεύθυναν ανοικτή πρόσκληση φιλοξενίας των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων και των οικογενειών τους, στη χώρα μας." Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την είδηση.

Αξίζει να καταγράψουμε και το σχόλιο: "είναι ευχάριστο μέσα στη μαυρίλα του μνημονίου να διαπιστώνουμε/ επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα" σημειώνει ο Γιώργος από την Ελβετία σε ένα group διαλόγου και επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: