Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Και άλλο δυστύχημα στο Θριάσιο/ Δύο σοβαρά τραυματισμένοι και άλλοι δύο ελαφρότερα στα Χαλυβουργία Ελλάδος στον Ασπρόπυργο.


[Η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ]

Η αρχή μας είναι ότι "Περιβάλλον δεν είναι μόνο ο αέρας που αναπνέουμε αλλά και οι συνθήκες που εργαζόμαστε, κατοικούμε, σπουδάζουμε" αναρτούμε τη συγκλονιστική είδηση του δυστυχήματος στα Χαλυβουργία Ελλάδος στον Ασπρόπυργο.
Σύμφωνα με όσες πληροφορίες που διαθέτουμε μέσω διαδικτύου και των ηλεκτρονικών εκδόσεων των εφημερίδων, δύο εργαζόμενοι είναι σοβαρά τραυματισμένοι με καθολικά εγκαύματα και άλλοι δύο με ελαφρότερα εγκαύματα εξίσου όμως ανησυχητικά.

"Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξεκίνησε από σκουπίδια και διάφορα εύφλεκτα υλικά στο έδαφος και επεκτάθηκε σε ένα χωνί τήξης μετάλλων. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διεξάγεται έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής." ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.

Να θυμίσουμε ότι στις 6/8/2010 πυρκαγιά είχε ξεσπάσει λίγα μέτρα απέναντι, στην εταιρεία ανακύκλωσης POLYECO και ένα Θεός ξέρει πως η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε στις γειτονικές εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ. Διαβάστε ΕΔΩ.

Ευχόμαστε περαστικά στους εργαζόμενους και καλή δύναμη στις οικογένειές τους και απαιτούμε από την πολιτεία α) να κάνει αξιόπιστη σε σε βάθος έρευνα για τα πραγματικά αίτια της πυρκαγιάς β) συστηματικούς προοληπτικούς ελέγχους για τις συνθήκες εργασίας και της ρύπανσης στην περιοχή του Θριασίου - Ελευσίνας γ) να κηρύξει την περιοχή κορεσμένη από βιομηχανίες και δ) να ακυρώσει όποια σχέδια για την εγκατάσταση νέων βιομηχανιών ή εργοστασίων παραγωγής ενέργειας.
Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο μου για τη Δυτική Αττική και τη Δυτική Αθήνα.

Κώστας Φωτεινάκης

[Δείτε και ΕΔΩ τη βασική πηγή της αρχικής πληροφορίας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: